Hlavní obsah

Obyvatelé Valchy se dočkají posílení autobusové linky číslo 26

Novinky, Miroslav Knotek

Na četné žádosti obyvatel plzeňské Valchy a místního osadního výboru vstoupilo vedení Městského obvodu Plzeň 3 v jednání s Plzeňskými městskými dopravními podniky o posílení autobusové linky číslo 26.

Foto: Miroslav Knotek

Ilustrační foto

Článek

„Tento podnět jsme zaznamenali již na setkání s občany Valchy. Přeplněnost ranních a odpoledních spojů není vhodná pro malé školáky a také senioři měli potíže se zastávkou na znamení. Tyto problémy se nám podařilo odstranit,” informoval Radislav Neubauer, starosta plzeňského centrálního obvodu.  

Od 1. dubna dojde k posílení linky číslo 26 v přepravních špičkách pracovního dne. Zkrácením intervalu z dvaceti na patnáct minut dojde k navýšení přepravní kapacity o 504 míst v daném období. O jeden bude také navýšen spoj v době přepravy školní mládeže. Rovněž zastávku „Severní“, která byla dosud na znamení, se podařilo převést do režimu stálého odbavování.

„Absolvovali jsme několik jednání a já bych chtěl touto cestou poděkovat jak Správě veřejného statku města Plzně, jako objednateli provozu, tak především Plzeňským městským dopravním podnikům za maximální vstřícnost. Výsledkem jsme velmi potěšeni a je to především ku prospěchu obyvatelů Valchy,” řekl David Procházka, místostarosta MO Plzeň 3.  

O vyřešení tohoto problému se aktivně zasazoval i Osadní výbor Valcha.    

„Osobně jsem velmi rád, že jednání vedení obvodu o tomto dlouhodobém problému Valchy, který nás velmi trápil, dospělo k úspěšnému konci. Je to příkladná ukázka toho, jak by obvod měl spolupracovat s osadním výborem,” uvedl Jiří Sládek, předseda Osadního výboru Valcha.  

Reklama

Výběr článků

Načítám