Hlavní obsah

Obnovená tradice Dobrušských poutí o víkendu napíše šesté pokračování

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přijela pouť a lidí proud zaplnil na návsi kdejakej kout... První slova songu Karla Gotta přesně vystihují situaci, která o víkendu nastane v centru Dobrušky. Obnovená tradice Dobrušských poutí, jejichž historie sahá na přelom 19. a 20. století, má letos na řadě šestý díl.

Foto: Dana Ehlová

Náměstí F. L. Věka v Dobrušce zaplnily atrakce.

Článek

Náměstí F. L. Věka již zcela zaplnilo 17 atrakcí a právě tu svoji mezi nimi určitě najdou příslušníci několika generací. Vedle tradičních houpaček, střelnic, nafukovacích hradů a skákadel, které nemohou na žádné pouti chybět, jsou připraveny „lahůdky" pro malé i velké návštěvníky.

„Oproti loňsku zde bude 32 metrů vysoký Booster - adrenalinová atrakce pro mládež a dospělé se sedačkami umístěnými na otočném rameni, které se samy také přetáčí. Ze Slovenska přijede úplně nově postavená atrakce Break Dance, ta bude mít v Dobrušce svoji premiéru. Pro rodiče s dětmi je určena houpací Pirátská loď," zdůraznila Monika Růžičková, hlavní organizátorka lunaparku, která nad vším dohlíží a právě ona nejlépe ví, čím by Dobrušská pouť měla být pro návštěvníky obzvlášť přitažlivá.

Pouť v Dobrušce, to jsou nejen atrakce a spousta stánků s občerstvením, mezi nimiž vždy patří k nejvyhledávanějším ten s pravými maďarskými klobásami a výborným vínem, ale také třídenní pestrý doprovodný kulturní program s volným vstupem pro všechny návštěvníky pouti.

„V pátek se na venkovním podiu na náměstí představí mažoretky, skupina PEL–MEL a především Těžkej Pokondr, jehož vystoupení sponzorsky zajišťují provozovatelé atrakcí,“ poznamenala Monika Růžičková.

V sobotu odpoledne a v neděli od 11 hodin ožije parkoviště u Polikliniky, kde v hudebním stanu zahrají např. skupiny Čí je to vina?, Všechna rizika a staročeské písničky harmonikáři. Město Dobruška ve spolupráci se Sport barem Gullit tak nabídne návštěvníkům možnost příjemného odpočinku v samé blízkosti centra pouti.  

Příznivce historie a určitě i děti potěší další zajímavá doplňková akce. V sobotu v 11 hodin zahájí slavnostní fanfáry Dobrušského žesťového sdružení oslavy 105. výročí železnice Dobruška – Opočno v prostoru stanice. Historický motorový vlak Hurvínek se  v 11.40 vydá k první  jízdě do Opočna a zpět, kterou zopakuje ještě pětkrát a to každou další hodinu.

Jak je vidět, organizátoři 6. Dobrušské pouti neponechali nic náhodě, a tak nezbývá než doufat, že je v duchu hesla „štěstí přeje připraveným“ nezklame ani počasí.    

Reklama

Výběr článků

Načítám