Hlavní obsah

Oblíbené vsetínské setkání pejskařů Fešák pes se po třech letech vrací do Panské zahrady

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 18. června od 14.00 hodin se ve Vsetíně uskuteční další ročník oblíbeného setkání pejskařů spojené s workshopem a ukázkou psích dovedností s názvem Fešák pes aneb Punťa šou. Tentokrát v Panské zahradě.

Foto: DK Vsetín

Fešák pes aneb Punťa šou již tuto neděli v Panské zahradě ve Vsetíně

Článek

Cílem této akce je oslovit majitele psů, kteří mají své psy jako rodinné mazlíčky. Nechodí s nimi na žádná cvičení pod vedením profesionálů, ale pejsci jsou vychováváni takzvanou přirozenou cestou: sedni, lehni, ke mně apod.

„Po třech ročnících realizovaných na zahradě Alceda – střediska volného času Vsetín, jsme se vrátili zpátky do Panské zahrady a otevřeli celou akci více veřejnosti, od čehož si slibujeme hojnější účast jak pejskařů, tak i diváků,“ prozradil Zdeněk Holoubek ze spolupořádajícího Domu kultury Vsetín.

Pořadatelé akce již nejdou cestou soutěžní přehlídky, ale nabízí pejskařům pracovní workshopy s lektorkami ze spolku HAF při volnočasovém středisku Domeček z Valašského Meziříčí.

Do workshopu se mohou přihlásit jak majitelé s pejsky na pokročilejší úrovni, tak i úplní začátečníci. Po jeho skončení budou moci páníčci se svými pejsky předvést dovednosti, které během workshopu nabyli.

„Důležitou složkou celé akce je, že majitelé a pejsci se mají možnost lépe poznat, takzvaně socializovat se. Pejsci zjistí, že ty pachy, které znají z parku, patří psovi, který je přátelský a majitelé se mohou dozvědět zkušenosti druhých,“ uvedl Radek Kleibl ze spolupořádajícího Alceda Vsetín.

Fešáka psa i letos podpořila svými pamlsky firma Candi.

„Pro každého pejska je tak připravena odměna za to, že se něco naučí. Budou s námi odborníci, kteří majitelům poradí, jak mohou svoje pejsky něco naučit nebo jim také ukážou zajímavé kousky, které můžou je a jejich pejsky bavit,“ dodal Radek Kleibl.

V případě nepříznivého počasí se akce nekoná.

Pořadateli akce jsou Alceda Vsetín a Domu kultury Vsetín.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám