Hlavní obsah

Období adventu na Zámku Valeč u Třebíče

Novinky, Gabriela Mácová

Ve většině zámků České republiky je v období podzimu a zimy stejně jako u zvířat zahájen „zimní spánek“. To však neplatí pro Hotel Zámek Valeč u Třebíče, který pro návštěvníky připravuje aktivity po celý rok.

Foto: Bronislav Vala ml.

Hotel Zámek Valeč

Článek

Zanedlouho začíná adventní období. Čtyřtýdenní období trvající do až Štědrého dne, které má pro každého jiný význam. V původním křesťanském smyslu se jedná o čas poklidu, míru a dobu pro upevňování vztahů, rozjímání a třídění myšlenek před koncem roku. Lidé by měli začít bilancovat, vzniklé resty či nevyřešené problémy uzavřít do doby, než začnou vánoční svátky.

V dnešní době je však toto období častěji časem shonu zahrnující, předvánoční přípravy. Pro Ježíška nastávají starosti se sháněním dárků, aby potěšil nejen děti, ale i dospělé. Maminkám přibude starost s úklidem domácnosti a jeho výzdobou, ale také s přípravou tradičního cukroví.

Tyto povinnosti bývají v prosincovém období prokládány také společenskými akcemi, vánočními večírky, koncerty, které nám mají zpříjemnit tuto dobu. Délka trvání adventu odpovídá době, která je potřebná ke změknutí medových perníčků, které si můžete nazdobit v rámci tradičních vánočních trhů v Hotelu Zámek Valeč u Třebíče.

Ti, kdo mají předvánoční období v oblibě, mohou začít s oslavami hned první adventní neděli 30. listopadu v Hotelu Zámek Valeč u Třebíče. Připraven je tradiční jarmark s řemeslnými výrobky na nádvoří zámku za doprovodu vánočních koled a písní. Železnou neděli zpestří také kulturní představení, pohádka, a na závěr slavnostní rozsvícení vánočního stromečku.

O čtrnáct dní později, 13. prosince, v předvečer stříbrné neděle, zde pro vás bude hrát DJ Jaroslav Večeřa. Po vánočních svátcích od 26. prosince bude otevřeno kromě restaurace i wellness, kde si můžete zpříjemnit volné dny v saunách, venkovním vyhřívaném bazénu, vnitřním a vířivém bazénu.

V sobotu 27. prosince bude připravena také Vánoční hudební zábava, která je součástí nabídky silvestrovských pobytů. Silvestrovská veselice bude zahájena 31. prosince v 19.00 hodin, atmosféru dokreslí hudební skupina Proměny.

Reklama

Výběr článků

Načítám