Hlavní obsah

Občané plzeňského centrálního obvodu budou moci využívat svozové soboty i v roce 2015

Novinky, Miroslav Knotek

I v nadcházejícím roce budou moci občané třetího plzeňského obvodu využívat pravidelných svozových dnů.

Foto: Miroslav Knotek

Starosta Neubauer při kontrole průběhu svozové soboty s Městskou policií

Článek

Každou první sobotu v měsíci jsou na 17 místech obvodu umisťovány velkokapacitní kontejnery, aby se občané mohli zbavit velkoobjemového odpadu. Do nich pak mohou odkládat nepotřebné věci, jako je například starý nábytek, sedačky apod.

„Smyslem rozmisťování velkokapacitních kontejnerů je jednak zamezení vzniku černých skládek a dále se občané mohou zbavit odpadu zdarma, bezpečně a hlavně v blízkosti svého domova,” vysvětlil starosta MO Plzeň 3 Radislav Neubauer.

Pokračovat bude i spolupráce s dobrovolníky, kteří u kontejnerů občanům poradí a pomohou s jejich odpadem. Rovněž je nasměrují na příslušný sběrný dvůr, pokud odpad bude kvalifikován jako nevhodný či dokonce nebezpečný. Také se opět zapojí Městská policie Plzeň, kdy na vybraných místech budou dohlížet strážníci, aby kontejnery nezneužívali podnikatelé či velké firmy.

„Na svozová místa budou kontejnery rozmístěny již tuto sobotu 3. ledna mezi 8. a 10. hodinou. Čas odvozu je závislý na rychlosti naplnění kontejneru. Pokud bude kontejner zaplňován průběžně, bude odvezen kolem 18. hodiny,“ dodal Radislav Neubauer.

Občané mohou kontejnery využít také při povánočním úklidu. Vánoční stromky je možné nechat i vedle kontejnerů na komunální odpad. Ty pak budou svezeny úklidovými firmami během ledna, února a března k energetickému využití do Plzeňské teplárenské.  

Reklama

Výběr článků

Načítám