Hlavní obsah

Občané Ostravy mají možnost navrhnout Seniora roku 2017

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Ostrava vyhlásilo XI. ročník ankety Senior roku 2017. Návrh na ocenění u příležitosti Mezinárodního dne seniorů může zaslat každý, kdo zná ve svém okolí v určité oblasti mimořádně aktivního člověka staršího 65 let s bydlištěm na území města Ostravy.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 22.8.2017 Občané mohou volit Seniora- seniorku roku 2017. Ilustrační foto: Senior roku 2010 Luděk Eliáš, ředitel a režisér divadla.

Článek

Předpokladem je, že navrhovaný senior přispívá ke zlepšení života společnosti. 

Město Ostrava si velmi váží příkladné práce, kterou senioři provádějí i ve svém vyšším věku. Jsou stále aktivní a stále jdou příkladem, mnohdy i ve svých devadesáti letech, svým mladším kolegům a kolegyním, kteří se právě dožívají 65 let.

Od roku 2007 titul Senior - Seniorka roku získali tito občané Ostravy:

2007 - Blanka Malá, 2008 - Eva Teicherová, 2009 - Jaroslav Král, 2010 - Luděk Eliáš, 2011 - Lubomír Pásek, 2012 - Jan Hališka, 2013 - Věra Heroldová, 2014 - Hana Papežová-Kolářová, 2015 - prof. MUDr. Rajko Doleček, DrSc., 2016 - Ing Milan Weber.

Město Ostrava současně vyhlásilo kategorii Klub seniorů roku 2017, do kterého občané mohou nominovat klub, organizaci či sdružení zaměřující se na aktivitu seniorů, a o němž se domnívají, že je svou činností zajímavý a výjimečný. V případě nominace klubu pro seniory uveďte jeho název, adresu sídla klubu, jméno a kontakt na zástupce klubu, zdůvodnění nominace a kontakt na předkladatele.

V kategorii jednotlivců je v přihlášce třeba uvést jméno, příjmení, věk, adresu bydliště, telefonický nebo e-mailový kontakt na kandidáta, zdůvodnění nominace a kontakt na předkladatele.

Tipy posílejte na adresu: Redakce Ostravská radnice, Prokešovo náměstí 8, 729 30 Ostrava nebo prostřednictví e-mailu na adresu: gbalcarikova@ostrava.cz. Na obálku nebo e-mail připište heslo: Senior roku 2017 nebo Klub seniorů 2017. 

Nominace se sbírají až do konce září. Slavnostní vyhlášení bude v listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám