Hlavní obsah

O tajemství vzniku života aneb Na co ukazují data současné vědy

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tématem Evoluce v krizi aneb Na co ukazují data současné vědy zahájila Jednota bratrská v Ústí nad Orlicí unikátní večery se zvláštním hostem ThMgr. Martinem Bukovským z Nového Města pod Smrkem.

Foto: Mgr.Nicol Krčmářová

ThMgr.Martin Bukovský zaujal svým výkladem o tajemství vzniku života všechny přítomné.

Článek

Přednášky se účastnilo kolem tří desítek posluchačů, většinou mladých lidí od 15 do 30 let, převážně členů klubu Exit, kteří se nejen rádi baví, ale zároveň si stále dopňují své znalosti. Samozřejmou náplní je pomoc druhým.

Díky grantům získal klub vybavení ke své činnosti a tak pod vedením "kouče" Daniela Dostrašila jsou organizovány odborné přednášky, které jsou přístupné široké veřejnosti.

V první části Evoluce v krizi přednášející pominul známé a někdy i zavádějící emociální a filozofické aspekty a věnoval se seriózním faktům současnosti. Jako zkušený pedagog brzy navázal kontakt s posluchači a dokázal, že věda není nedostupný obor. Ti, kteří neopustili ještě školu, poznali, že i v učebnicích se dosud nacházejí staré verze, a tak přednáška byla zároveň návodem, jak se učit a porovnávat výsledky nových objevů.

Po tři hodiny dokázal ThMgr. Bukovský upoutat pozornost a zájem. Tato doba utekla pro posluchače tak rychle, že kdyby sám, vzhledem k pokročilé době, neukončil následnou besedu, trvala by podstatně déle. Kdo by nechtěl poznat tajemství vzniku života? 

Druhá část přednášky Na co ukazují data současné vědy se bude konat 14. prosince od 18 hodin opět v multifunkčním sále v 1. patře Jednoty bratrské. 

Reklama

Výběr článků

Načítám