Hlavní obsah

O oblíbených strašidýlkách zámeckých pánů budou vyprávět Pohádkové prohlídky zámku Mníšku pod Brdy

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svátky jara jsou těsně přede dveřmi a s nimi také několik volných dní. V pátek 25. března, je poprvé státní svátek a na zámku Mníšku pod Brdy připravili kromě klasických prohlídek také zábavné Pohádkové prohlídky o strašidýlkách pro rodiny s dětmi.

Foto: Anna Čelouchová

Bílá paní na Mníšku, ilustrativní obrázek

Článek

Pohádkové prohlídky o zámeckých strašidýlkách v Mníšku pod Brdy zavedou v pátek 25. března rodiny s dětmi do soukromých pokojů posledních pánů. Každý z nich měl oblíbené pohádkové strašidýlko, ducha, tajemnou bytost či kouzelného pomocníka. 

Paní hraběnku v její ložnici uspával líbezně zpívající tvor, jehož omamná vůně ho prozrazovala široko daleko. V jaké podobě se nejčastěji zjevoval? Pan baron měl ve svých komnatách hned pomocníky dva. Jeden se usídlil v lahvi, druhý v kamnech. V dětském pokojíku se zjevoval průsvitný bubáček a na malá miminka dohlížela bílá paní z Unwertu. A nesmíme zapomenout ani na zvířecí strašidlo z brdských lesů. Jak asi vypadá?

Pohádkové prohlídky o strašidýlkách začínají v 10:30, 12:00, 13:15 a 14:30 hodin. Po nich můžete navštívit také Kouzelné sklepení s vílou, vodníkem, ježibabou a dalšími postavami nebo výtvarnou dílnu, ve které si vytvoříte něco pěkného na památku. Poutavé dětské prohlídky probíhají na mníšeckém zámku až do pondělí 28. března.

Reklama

Výběr článků

Načítám