Hlavní obsah

O Dakaru s Gabrielou Novotnou besedovali zájemci také v Kolíně

Novinky, Jaroslav Blažek

Hned zkraje roku jsme s napětím sledovali závodníky na trati nejtěžšího závodu světa – rally Dakar 2019, jak se perou s tratí, s technickými problémy i sami se sebou.

Foto: Jaroslav Blažek

Radost a bolest Dakaru

Článek

Mezi nimi se neztratila ani naše, zatím jediná, motorkářka, která sice loni závod nedokončila, neboť si zlomila klíční kost, ale letos jako první Češka na motocyklu závod dojela a z celkem 137 startujících motocyklistů se umístila na 70. místě.

Na závod má samozřejmě mnohé radostné i méně radostné vzpomínky. A o tyto vzpomínky se přichází podělit se svými fanoušky na řadu besed, které pořádá na různých místech republiky. Například v Kolíně.  

Když jsem tuto poměrně drobnou ženu viděl poprvé, bylo to ještě před jejím prvním Dakarem, říkal jsem si: „Tahle paní chce jet Dakar? Jak chce v dunách ze země zvedat motorku?“ Jak se ale ukázalo již loni – může! I když přiznává, že občas přišly i velmi těžké chvíle, kdy „se mi chtělo brečet, ale to by mi stejně nepomohlo, tak jsem nebrečela”. Takže má i docela racionální přístup. 

Kromě mnoha příhod z jízdy i z depa vyprávěla, jak se vůbec dostala k motorkám a k Dakaru. Věděli jste například, že první motorku si koupila až v jednadvaceti letech, a to ještě nebyla terénní? O něco později ji vyměnila a po sedmi letech jela Dakar!

O své cestě až na Dakar a obzvláště o Dakaru vyprávěla 11. února v restauraci Vodního světa v Kolíně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám