Hlavní obsah

O brněnském podzemí s Alešem Svobodou

Novinky, Petra Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pořadí již šesté setkání s některou z významných osobností kulturní či vědecké scény se uskuteční v pátek 25. listopadu od 19 hodin ve schodišťové hale vily Löw-Beer v Brně. Pozvání přijal znalec a propagátor brněnského podzemí ing. Aleš Svoboda.

Foto: Archiv Muzea Brněnska

Host ve vile Aleš Svoboda

Článek

Aleš Svoboda se začal věnovat brněnskému podzemí již v 70. letech minulého století jako zaměstnanec tehdejšího Státního ústavu pro rekonstrukce památkových měst a objektů. Postupně ho pohltila tajemná krása neprobádaných podzemních prostor natolik, že začal toto území systematicky zkoumat a usilovat o jeho záchranu.

Po více než 30 letech jeho neúnavné odborné a popularizační činnosti je z brněnského podzemí významný středoevropský fenomén. V současnosti je pro veřejnost zpřístupněn Mincmistrovský sklep, labyrint pod Zelným trhem a Kostnice u kostela sv. Jakuba. A. Svoboda o podzemí napsal několik knih, provádí jím návštěvníky a v neposlední řadě o něm barvitě přednáší.

Přednáška ing. Aleše Svobody se uskuteční 25. 11. od 19 hodin ve schodišťové hale vily, vstupné činí 90 Kč. Prohlídka vily není součástí akce. Předprodej na pokladně vily (út–ne - 10-18 h).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám