Hlavní obsah

Nymburská městská knihovna už vyhlíží své čtenáře

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V souvislosti s vyhlášením nouzového stavu byla od 11. března Městská knihovna Nymburk uzavřena. Na svém zasedání Rada města rozhodla o opětovném postupném otevření knihovny.

Článek

Nejdříve bude zpřístupněna veřejnosti pobočka na poliklinice v Okružní ulici 4. května (respektive od 5. května, pobočka má otevírací dobu vždy úterý a čtvrtek), následně pak 11. května hlavní budova na Palackého třídě.

„Původně jsme 21. dubna obdrželi informaci od ministerstva kultury, že s otevíráním knihoven je počítáno na 8. června. Naše knihovnice tak začaly pracovat na vyřazování knižního fondu a desinfekci knih. Zároveň se připravuje montáž nových elektromagnetických zábran při vstupu. Až následně po zasedání vlády, o dva dny později, jsme dostali informaci, že postupné uvolňování krizových opatření se urychlí a knihovny budou smět být otevřeny již od 27. dubna,“ uvedla místostarostka Stanislava Tichá.

Protože knihy budou muset podléhat nařízené karanténní lhůtě a bude muset být zajištěna jejich desinfekce, aby nedocházelo k případnému šíření koronaviru, bude si knihovna otevírací dobu upravovat tak, aby bylo možné tento proces časově zvládat. Již nyní je možné využívat bibliobox pro vrácení vypůjčených knih.

Reklama

Výběr článků

Načítám