Hlavní obsah

Nový zámek v Kostelci nad Orlicí zahájil sezónu

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový zámek v Kostelci nad Orlicí zahájil v sobotu 27. dubna sezónu 2013. Při té příležitosti se uskutečnily prohlídky zámecké expozice Život v biedermeieru.

Foto: Hana Růžičková

Nový zámek v Kostelci nad Orlicí

Článek

Návštěvníky čekalo příjemné překvapení. Průvodcem expozicí zámku byl totiž sám jeho majitel František Kinský.

„Velice zajímavě povídal o historii, předcích a přidal i historky ze života. Uprostřed prohlídky byl v zrcadlovém sále krátký koncert barokní hudby v podání žáků hudebního oboru ZUŠ v Kostelci nad Orlicí pod vedením Václava Klecandra. Byl to krásný zážitek,“ informovala Hana Růžičková, která si nenechala vzácnou příležitost ujít.

Po prohlídce zámeckých prostor se nabízela procházka přilehlým parkem, v němž příroda za pár teplých dnů udělala veliký pokrok a potěšila množstvím květů a svěží zelení. Potom bylo možné občerstvit se v příjemném prostředí zámecké kavárny.

Až do 8. června je možné v Galerii Kinský navštívit výstavu Výtvarné jaro, která představuje práce 37 výtvarníků, zhruba poloviny členů Unie výtvarných umělců, oblastního sdružení Hradec Králové.

Další překvapení chystá Nový zámek v Kostelci nad Orlicí na 4. a 5. května, kdy se navzdory letošnímu rozmarnému počasí podařilo najít termín pro výstavu narcisů, a tak zájemci uvidí více než 150 odrůd těchto voňavých květin. Otevřeno bude od 9 do 17 hodin. 

Reklama

Výběr článků

Načítám