Hlavní obsah

Nový projekt For You pomáhá ženám v boji proti rakovině

Novinky, Martina Pospíšilová

V prosinci loňského roku vznikl unikátní projekt For You, který pod patronátem Lucie Bílé podporuje ženy v boji proti rakovině prsu a pohlavních orgánů. Hlavní platformou projektu jsou webové stránky www.foryou.cz, které ženám mimo jiné nabízejí možnost poradit se s lékaři a psychology.

Foto: Martina Pospíšilová

Projekt For You pod patronátem Lucie Bílé podporuje ženy v boji proti rakovině prsu a pohlavních orgánů.

Článek

Cílem projektu je zvýšit povědomí o prevenci rakoviny prsu a ženských pohlavních orgánů a zároveň nabídnout ženám prostředí, ve kterém mohou své problémy diskrétně řešit. Aktivita propojuje pacientskou, odbornou a laickou veřejnost tak, aby ženám zajistila jak kvalitní informace, tak maximální podporu v případě diagnózy této nemoci.

Ženy mají přirozenou tendenci sdílet své obavy i pocity a hledat pomoc u jiných žen, které jsou v podobné situaci. Na webu www.foryou.cz se tak mohou podělit o své zkušenosti, vzájemně se podporovat a získat zpět sebevědomí a chuť do života.

Prostřednictvím poradny mohou své starosti diskutovat se zkušenými odborníky, lékaři i psychology. V sekci Žijte zdravě najdou nejen kvalitní informace o nemoci, její prevenci a léčbě, ale i tipy na zdravější životní styl. Po registraci si zde ženy mohou v kalendáři naplánovat lékařské prohlídky a další důležité termíny, na které pak budou vždy včas upozorněny. Součástí projektu je také možnost zapojit se do dobročinných projektů.  

Součástí projektu For You je stejnojmenné pojištění pro případ rakoviny prsu a ženských pohlavních orgánů. Hlavním benefitem této novinky je naprostá diskrétnost – od sjednání, které lze během pár minut učinit online a nevyžaduje ani zdravotní dokumentaci či lékařskou prohlídku, až po výplatu v případě pojistné události. Výše pojistné částky je 750 tisíc korun, přičemž měsíční pojistné se podle věku pojištěné ženy pohybuje od 200 do 300 korun. V rámci pojištění je ženám k dispozici také unikátní asistenční služba, díky níž se mohou v případě potřeby poradit s lékařem či psychologem, objednat si hlídání dětí nebo donáškovou službu.  

Dalším rozměrem projektu For You je i podpora charitativních aktivit zaměřených na boj s rakovinou. První takovou akcí bude rozšíření stacionáře ve FN v Motole. Za každou kalkulaci pojistného na stránkách www.foryou.cz je na rozšíření stacionáře FN v Motole věnováno 20 Kč.   

Rakovina prsu nese tři smutná nej: jedná se o nejrozšířenější typ rakoviny u žen, nejčastější onkologickou příčinu smrti pacientek a je zároveň nejobávanějším typem rakoviny z hlediska ženské populace.

V souladu s trendem pozorovaným ve všech rozvinutých zemích světa i v České republice výskyt rakoviny prsu stále stoupá. Málokdo však ví, že léčba prsního nádoru patří při brzké diagnóze mezi ty nejúspěšnější v onkologii.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám