Hlavní obsah

Nový multižánrový festival In Factory oživí část areálu bývalé Baťovy továrny v centru Zlína

Novinky, Michaela Mitáčková

Zrekonstruované prostory 14|15 Baťova institutu - 14. a 15. budovy bývalých baťových závodů - čeká v pátek 4. října od 15 hodin zatěžkávací zkouška. Na třech pódiích se v rámci festivalu In Factory objeví velké množství účinkujících, zastupujících hned několik uměleckých odvětví.

Foto: www.infact.cz
Článek

Srdcem festivalu In Factory je hudba různých, převážně alternativních směrů. V přehledu kapel českých i zahraničních interpretů zaujmou především Dubioza kolektiv, Sunflower Caravan, Napszyklat, Vladimir 518, Ear Drum Kru, Wild Tides, Sunshine, Ventolin či WWW.  

Tato multižánrová přehlídka ale není jen o hudbě. Image Zlína jako mladého, kulturního města otevřeného novým myšlenkám podpoří přednášky, besedy a projekce.  

Několikahodinový blok je připraven na téma filmu. Mimo projekci dvou snímků z české produkce, konkrétně psychologického dramatu Pouta a animovaného filmu Alois Nebel, se návštěvníci mohou těšit na besedu s hosty, kteří se na jejich natáčení podíleli. Na přípravě a moderování se podílí Markéta Pášmová, programová ředitelka Zlín Film Festivalu.  

Vděčen své lokalizaci nabídne festival prostor architektuře. V jejím bloku se návštěvníkům představí architekti Petr Všetečka, který se podílel např. na rekonstrukci 14|15 Baťova institutu, a Jitka Ressová. Ta je mimo jiné autorkou právě realizované rekonstrukce Gahurova prospektu v centru Zlína. Oba odborníci se vyznačují moderním pohledem na typickou zlínskou architekturu.

Literární sekce festivalu In Factory nabídne návštěvníkům hned dvě významné osobnosti z této oblasti. Olga Biernátová, známá zlínská bloggerka a Marek Turňa, nakladatel a majitel zlínského nakladatelství Kniha Zlín. O netradiční moderování festivalu formou zábavných skečů se postarají herci ze Zlínského městského divadla – Pavel Vacek a Marek Příkazký.  

Pro studenty nabízí festival zvýhodněnou cenu vstupenek. Více informací o programové skladbě a další zajímavosti lze nalézt na internetových stránkách festivalu a na jeho facebookovém profilu.  

Reklama

Výběr článků

Načítám