Hlavní obsah

Nový Jičín ocenil nejlepší žáky

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na radnici v Novém Jičíně byli vyhodnoceni nejlepší žáci z místních škol. Oceněným školákům věnovalo město dárek a čestné uznání. Poprvé byl mezi vyhodnocenými žáky i předškolák. Oldřich Poul byl odměněn za mimořádný úspěch v celosvětové výtvarné soutěži v Japonsku.

Foto: Marie Machková

Oldřich Poul

Článek

Hodnotícím kritériem byla úspěšná reprezentace školy a města na regionální úrovni, ať už ve sportu, v jazykových znalostech, zeměpise či matematice, nebo žák musel trvale dosahovat výborných výsledků ve vzdělávání.

"Všichni, co jste tady, máte můj obdiv. Jste výborní sportovci, dosahujete výborných výsledků v přírodních i společenských vědách. Smekám před těmi, kteří rozumí matematice. Musím se přiznat, že ta mě občas dodnes straší," přivítal v aule školáky místostarosta Jaroslav Dvořák.

Místostarosta také poděkoval pedagogům a rodičům. "Část ocenění patří vám, kteří jste žáky na soutěže, olympiády a sportovní klání připravili. Děkuji vám, že se dětem tak věnujete a vytváříte jim ty nejlepší podmínky pro vzdělávání," řekl Dvořák.

Letos poprvé byl spolu s žáky základních škol oceněn i předškolák Oldřich Poul. Šestiletý chlapec vyhrál jednu z nejprestižnějších výtvarných soutěží světa, do které bylo přihlášeno 23 266 prací od dětí ze 77 zemí. V japonské Kanagawě získal od odborné poroty cenu Grand Prix za obrázek nazvaný Hraji si s kočičkou.

V rámci slavnostního ceremoniálu obdrželi ceny i vítězové sportovní olympiády Pohár starosty města, která se uskutečnila na sportovištích Nového Jičína počátkem června.

Reklama

Výběr článků

Načítám