Hlavní obsah

Novorozenecké oddělení Vítkovické nemocnice získalo nové vyhřívací panely pro novorozená miminka

Novinky, Lucie Drahošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové moderní vyhřívací panely nad pulty do porodních boxů získalo v minulých dnech dětské a novorozenecké oddělení Vítkovické nemocnice, která je členem skupiny AGEL. Čtveřici panelů pro čerstvě narozená miminka převzal od firmy Hero primář dětského oddělení MUDr. Jan Boženský.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

Účelem vyhřívacích panelů je především zajištění tepelného komfortu a bezpečí dětí v období těsně po porodu.

„S panely se dá manipulovat a nastavit je dle potřeby, díky čemuž má čerstvě narozené miminko při manipulaci přímý zdroj tepla přizpůsobený jeho potřebám. Panely minimalizují teplotní šok a fungují jako efektivní prevence proti případnému prochlazení miminka,“ vysvětluje vrchní sestra dětského oddělení Vítkovické nemocnice Bc. Bohumila Lokajová.

Přístroje v hodnotě přes 5 tisíc korun nemocnice získala od dlouhodobého sponzora.

„S firmou Hero spolupracujeme dlouhodobě, a to většinou na bázi poskytování kojenecké výživy. V letošním roce se rozhodli zástupci firmy věnovat i tento hmotný dar a zakoupili panely nad naše přebalovací pulty na porodních boxech. Za tento krok jim patří rozhodně velké poděkování, první chvilky života našich novorozenců budou určitě komfortnější a v neposlední řadě také bezpečnější,“ říká primář dětského oddělení Vítkovické nemocnice MUDr. Jan Boženský s tím, že nové moderní vyhřívací panely nahradily staré infrazářiče.

Novinky na porodních boxech si mohou vychutnat maminky, a především čerstvě narozená miminka ve Vítkovické nemocnici již v těchto dnech. Za rok by jich přitom mělo být okolo 1500. Právě tolik dětí se totiž průměrně ve Vítkovické nemocnici, která je největší soukromou porodnicí v České republice, ročně narodí. 

Reklama

Výběr článků

Načítám