Hlavní obsah

Novoročnímu ohňostroji nad klatovským náměstím přihlížely tisíce lidí

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V podvečer 1. ledna 2020 se klatovské náměstí rozzářilo novoročním ohňostrojem. Od 17.30 hodin vystoupil na podiu Václav Noid Bárta, v 17.55 hodin proběhla videoprojekce k 760. výročí, které si město v letošním roce připomene. V 18 hodin zaznělo novoroční přání starosty města Mgr. Rudolfa Salvetra.

Foto: ilustrační foto Šumavanet.cz

Novoročnímu ohňostroji nad klatovským náměstím přihlížely tisíce lidí

Článek

Slavnostní klatovské náměstí v podvečer 1. ledna nabídlo nejen očekávaný ohňostroj, ale také čestné občany města Klatov - Jiřího Suchého a Františka Wiendla, oba v přímém přenosu.

Poselství, které prostřednictvím videoprojekce na velkoplošném plátně Klatovanůn předali, je ve své podstatě velmi jednoduché, jeho naplnění je ale výzvou nejen pro celý nadcházející rok: jsme tu, jsme rádi, že k Vám můžeme hovořit, žít v tak krásném městě je čest, buďte na své město hrdí a pečujte o něj, buďte k sobě ohleduplní a tolerantní, važte si místa a času, v kterém žijete, nebuďte lhostejní k věcem veřejným, važte si demokracie, chraňte to nejcennější, co máte, tedy zdraví a své nejbližší.

Po několikaminutovém ohňostroji v doprovodu hudby Antonia L. Vivaldiho opět vystoupil na podium Václav Noid Bárta, aby svými písněmi klatovským spoluobčanům zpříjemnil začátek nového roku 2020.

Novoroční ohňostroj již tradičně uspořádalo Městské kulturní středisko Klatovy.

Reklama

Výběr článků

Načítám