Hlavní obsah

Novoroční tancování má na Mladoboleslavsku tradici

Novinky, Monika Čapková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koná se ještě někde jinde po naší republice na 1. ledna tradičně již po mnoho let takzvaný Novoroční vínek? Těžko říci, ale na Mladoboleslavsku možnost okusit novoroční tancování zájemci mají.

Foto: Monika Čapková

Bílá je dobrá

Článek

Jak na Nový rok, tak po celý rok, praví jedno české přísloví a možná na něm i něco bude. A tak všichni, kdo si chtějí přece jenom pojistit, aby se jim během roku dařilo a měli dobrou náladu, chodí 1. ledna na Novoroční vínek.

Není známo, jak dlouhá historie tohoto prvního plesu sezóny je, ale bude dlouhá jistě dost. Naše babičky, a že je jim již přes osmdesát let, dodnes vzpomínají na překrásné novoroční vínky v Nové Vsi u Bakova nad Jizerou, a také na to, jak byly nastrojeny do bílých či růžových dlouhých šatů a pánové zas oblečeni do žaketů a fraků.

Toho už bohdá asi nebude, ale najde se každý rok pár "dobrovolníků", kteří s potěšením obléknou slavnostnější šat než obvykle. To znamená dlouhé bílé šaty a obleky. Letos vyšel první lednový den na sobotu, a tak novoveský taneční parket praskal ve švech, protože následoval volný den. Ale i když příští rok vyjde na neděli a další na pondělí - a tak dále, bude se Novoroční vínek konat stále. 

Sice sál místní restaurace bude prázdnější, ale skupina Difur Band, která je pravidelným pořadatelem této události již 20 let, přislíbila, že od tradice nastavené před mnoha lety neupustí. Zdá se tedy, že všichni ti, kteří na Nový rok přišli do Nové Vsi, dobře se bavili a zatančili si na své oblíbené hity s oblíbenou kapelou mohou start do roku 2011 brát jako úspěšný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám