Hlavní obsah

Novojičínské Patrik Kačo trio vystoupí ve Štramberku

Novinky, Vladan Jílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci cyklu Multižánrové večery pod Trúbou se ve Štramberku 16. března představí mladé hudební trio z Nového Jičína. S sebou přivezou jak hudbu jazzovou, tak i část ze své vlastní tvorby.

Foto: Patrik Kačo

Mladý talentovaný klavírista Patrik Kačo z Nového Jičína

Článek

S prvním jarním měsícem začíná ve Štramberku i druhý ročník Multižánrových večerů pod Trúbou. Po loňských úspěšných večerech s rock and rollem (Elvis Presley Revival Band), dobovou hudbou (Devětsil), swingem (LAM Trio) a lidovou hudbou (CM Soláň) zahájí letošní cyklus jazzové Patrik Kačo trio z Nového Jičína.

Patrik Kačo trio (klavír, basa, bicí) je hudební seskupení vedené mladým talentovaným klavíristou a skladatelem Patrikem Kačo. Patrik pochází z velké romské hudební rodiny. Jeho vzorem je bratr Tomáš Kačo, který studoval hru na klavír v USA, kde získal diplom na prestižní Berklee College of Music v Bostonu. Trio se zaměřuje nejen na jazzovou tvorbu, ale také na improvizaci a tvorbu vlastní.

Letošní první Multižánrový večer pořadatelé naplánovali na sobotu 16. března od 19.00 do 22.00 hodin v kulturním domě Štramberk. Uspořádání sálu bude již tradičně stolové s tanečním parketem. Přestože občerstvení je zajištěné v Obecní hospůdce, která je součástí kulturního domu, návštěvníci si mohou s sebou přinést i něco vlastního k zakousnutí.

Předprodej místenek v ceně 100 Kč (studenti a senioři nad 60 let 50 Kč) probíhá od středy 6. března v Městském informačním centru. Termíny dalších Multižánrových večerů najdete v kalendáři akcí na stránkách města Štramberk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám