Hlavní obsah

Novodobí gladiátoři ohromí o víkendu Bohumín

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní halu v Bohumíně čeká v sobotu 30. září atraktivní premiéra. Uskuteční se v ní galavečer asociace MMA, tvrdého kontaktního sportu, ve kterém o triumfy usilují novodobí gladiátoři. Bohumín uvidí už páté pokračování Vicotry Fighting Championship League.

Foto: archiv asociace MMA
Článek

„Bohumínskou halu jsme vybrali proto, že má ideální parametry, a navíc je to kousek z Polska, odkud dorazí řada bojovníků. Kromě nesmírně vstřícného přístupu města i vedení Bosporu hlavně oceňujeme fakt, že jde o halu bez oken, a naše soutěž je i o prožitku ze světelné show, která tu jde báječně přichystat,“ uvedl organizátor akce Jiří Černý, který zároveň působí jako trenér a v Bohumíně představí i pár svých borců. Na pořádání akce se podílejí i městské agentury K3 Bohumín a Bospor.

Nultý ročník akce se před dvěma lety uskutečnil v Domě kultury města Ostravy, pak následovala další tři opakování v ostravském hotelu Clarion a čtvrté dostaveníčko si bojovníci dali v polské Ratiboři. „Jsem si jistý, že úroveň stoupá. Pro tento galavečer chystáme i jednu novinku, kterou je testování borců na případné užití nepovolených prostředků. Je to obrovsky diskutovaná věc v rámci celé asociace,“ doplnil Černý.

Ve speciální, dvě tuny vážící a osm metrů široké osmihranné kleci s pletivem, zvané oktagon, proti sobě bojují dva borci, vyzbrojeni jen speciálními rukavicemi. „Tyto akce mají za cíl měnit názor, že MMA je brutální a krvavý sport. Já jej vnímám jako moderní ekvivalent boxu tohoto století. Zápasníci jsou špičkovými sportovci, kteří velice tvrdě trénují, ale zároveň musejí ctít i pravidla, protože MMA není žádnou pouliční rvačkou v hale,“ řekl Černý. Na zápasy dohlíží rozhodčí a zakázáno je například píchání do očí, údery do rozkroku nebo temena hlavy a podobně.

Bojovníci musejí ovládat kombinaci technik různých bojových sportovních odvětví a o sport je tak zejména mezi mladými obrovský zájem. Ostatně výborné jméno si mezi MMA bojovníky vysloužili i Bohumíňáci Lukáš Tvrdý, Tanas Skevopulos nebo Václav Mikulášek.

„Škoda, že prvně jmenovaný si při nedávné akci v Praze utrhnul biceps, takže se teď léčí. I tak se ale fanoušci kontaktních sportů ve startovní listině mají na co těšit. Dorazí borci od nás, z Polska, Slovenska nebo Ukrajiny, samozřejmě chybět nemohou ani oba Bohumíňáci,“ uvedl promotér. V plánu je 12 zápasů a akci zpestří i návštěva polského borce Marcina Rozalského, šampiona v kickboxu a MMA.

Hala otevře v sobotu 30. září své brány v 18 hodin. První zápasy jsou naplánovány na 19. hodinu. Lístek stojí 349 Kč a předprodej v Bohumíně probíhá například v kulturní agentuře K3 Bohumín.

Reklama

Výběr článků

Načítám