Hlavní obsah

Nové středisko sociálních služeb v Pačlavicích vzniklo z hospodářského objektu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku 22. září je v provozu nová budova sociálních služeb v Pačlavicích na Kroměřížsku. Nové zařízení za 24,7 miliónu korun zaplatila obec Pačlavice, Zlínský kraj přispěl třemi milióny.

Foto: Zlínský kraj

Nové středisko pro seniory.

Článek

„Rekonstrukcí a přístavbou bývalého hospodářského objektu zde vznikla kuchyně s jídelnou a jedno ubytovací oddělení s 22 lůžky, které bude sloužit jako Domov se zvláštním režimem. Slavnostní otevření si v pátek nenechala ujít ani radní Zlínského kraje pro sociální věci, neziskový sektor a rodinnou politiku Michaela Blahová,“ informovala krajská tiková mluvčí Renata Janečková.

„S radostí jsem si to tu celé prošla a jsem ráda, že jsme jako kraj také svým dílem přispěli k vybudování těchto krásných a potřebných prostor. Věřím, že budou dobře sloužit svému účelu a zaměstnanci i klienti se tu budou cítit příjemně,“ uvedla Michaela Blahová.    

Stavební úpravy umožnily přesun kuchyňského provozu z nevyhovujících prostor v budově zámku a přispěly také ke zkvalitnění ubytovacích kapacit. Klientům teď budou sloužit dvoulůžkové pokoje se sociálním zařízením.

„Nové ubytování zde najdou klienti Domova pro seniory a Domova pro osoby se zdravotním postižením, dosud ubytovaní v budově zámku, kteří tak uvolní část vícelůžkových pokojů v zámku pro budoucí rekonstrukci,“ doplnila radní Blahová.

Obec Pačlavice je zřizovatelem příspěvkové organizace Sociální služby Pačlavice. V současnosti provozuje Domov pro seniory a Domov pro osoby se zdravotním postižením, který bude k lednu 2018 nahrazen právě Domovem se zvláštním režimem.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám