Hlavní obsah

Nové školicí středisko zkvalitní výuku budoucích ekonomů

Novinky, Vendula Foldyna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U příležitosti začátku nového akademického roku zahájila v úterý 3. září 2013 Ekonomická fakulta VŠB-Technické univerzity v Ostravě provoz moderního autorizovaného školicího střediska vybudovaného v rámci celosvětového výukového programu Apple Authorised Training Centres for Education (AATCe).

Foto: Libuše Miarková

Slavnostním přestřižením pásky bylo školicí středisko otevřeno.

Článek

Jak uvedl vedoucí Laboratoře informačních technologií na ostravské Ekonomické fakultě Ivo Martiník, v současné době se jedná o jediné středisko tohoto typu v rámci veřejných vysokých škol v České republice.

Na světových univerzitách je jich nyní 220. To ostravské disponuje jedenácti výkonnými pracovními stanicemi řady iMac a je koncipováno jako multiplatformní učebna s nejmodernější technikou pro výuku specializovaných předmětů. Vybavení střediska bylo financováno s výraznou podporou Fondu rozvoje vysokých škol s cílem zásadního zkvalitnění výuky studentů a přímé podpory jejich uplatnění na trhu práce.

Školicí středisko má nekomerční charakter, celouniverzitní působnost a jeho primárním úkolem je výchova špičkových certifikovaných odborníků v oblastech multimediálních aplikací a operačních systémů firmy Apple, certifikace pedagogických pracovníků střediska a vedení výukového procesu ve vybraných předmětech bakalářských a magisterských studijních programů. Studenti mohou učebnu využívat i mimo výuku k tvorbě semestrálních projektů, bakalářských a diplomových prací.

Reklama

Výběr článků

Načítám