Hlavní obsah

Nová pumptracková dráha a další sportoviště slouží zájemcům v městském obvodu Ostrava-Jih

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 28. května je obyvatelům sídliště Bělský les v městském obvodě Ostrava-Jih k dispozici krásné a účelné sportoviště pro všechny a pro každého a zdarma. Sportoviště leží mezi ulicemi Plzeňská, Zdeňka Chalabaly a Dr. Šavrdy. Téměř sousedí s hřištěm základní školy na ulici Bohumíra Dvorského.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 5.7.2016. Pumptracková dráha v Ostravě - Jih. Sportovní areál, který vymezují ulice Plzeňská, Zdeňka Chalabaly a Dr. Šavrdy.

Článek

Základem je nová pumptracková dráha složená z boulí, kopečků, klopených zatáček. Pumptrack je disciplína, která využívá tak zvané "pumpování" jako hnací síly při jízdě na kole, koloběžkách, skateboardech, longboardech, in-line bruslích. Jezdce žene pumpování na kole řídítky nahoru a dolů a tím nabírá rychlost pohybu až tak, že je možné využívat i skoky a další náročné prvky.

Vedle na louce je vybudováno další netradiční sportoviště discgolf: Tato disciplína je nejrozšířenější s létajícím talířem. Princip je stejný jako v originálním golfu. Z daného stanoviště se hází na jamku - drátěný koš diskem. Počítá se počet hodů potřebných k dosažení jamky / koše. Discgolf  může hrát každý. V podstatě je to hra pro celé rodiny.

Pumptracková dráha sousedí s workoutovým hřištěm, které slouží k aktivnímu trávení volného času a kompletnímu zvyšování fyzické kondice pomocí váhy vlastního těla.

Na veřejné tabuli je zpracovaná metodika cvičení a náměty, jak a kolik opakování cviků je třeba udělat. Jsou zde nakreslené obrázky cvičení na posílení hrudní částí těla, zad, břicha a také ukázka cvičení ve dvojicích.

U všech sportovních areálů je uveden provozní řád areálu a čísla telefonů na tísňové volání, záchranné složky, Policii ČR, Městskou policii Ostrava, hasiče a ÚMOb Otrava-Jih.

K areálu je možné dostat se MHD s výstupem na tramvajové zastávce Václava Jiříkovského tramvajemi číslo: 1 - ze směru od Hlavního nádraží, 3 - ze směru Poruba - vozovna, 12 - ze směru od Hranečníku, 15 - ze směru z Výškovic, 17 - ze směru od konečné zastávky Vřesinská v Ostravě - Porubě. Po vystoupení nutno projít podchodem na ulici Dr. Šavrdy a dále k areálu. Pochopitelně se k areálu zájemci dostanou na kole i autem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám