Hlavní obsah

Nová iniciativa Pozitivní města se představí v Olomouci

Novinky, Jiří Šafránek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěšný podnikatel, mecenáš a vizionář Karel Janeček říká, že chce nalézt a propojit aktivní lidi, kteří mají zájem o dění kolem sebe a chtějí společně proměnit negativní náladu ve společnosti v konkrétní pozitivní činy.

Foto: http://www.pozitivnievoluce.cz

Pozvánka na setkání s Karlem Janečkem.

Článek

Diskusní setkání iniciativy Pozitivní evoluce se uskuteční ve středu 7. listopadu od 19 hodin ve Slovanském domě v Olomouci. Karel Janeček zde se svým hostem ředitelem Arcidiecézní charity Olomouc Václavem Keprtem představí novou iniciativu Pozitivní města. Jde o diskuzní platformu, která se snaží propojit slušné lidi v zemi. Moderovat bude Petr Horký.

Podle Karla Janečka je Česká republika v krizi hodnot, což je stav, který nás velmi omezuje a dusí. Na stránkách pozitivníevoluce.cz uvádí: „Chystáme konkrétní akce a projekty, které, jak věříme, povedou k pozitivní změně. Iniciativa je založená na jednoduché a v minulosti mnohokrát osvědčené filozofii: když se chováme slušně a děláme věci dobře, posíláme pozitivní impuls lidem kolem sebe. A ti zase ovlivňují další.“

Prvním krokem této iniciativy byl projekt Vlny evoluce. Prostřednictvím celostránkových apelů ve vybraných denících nastartoval 8. října diskusi o morálních hodnotách, která pokračuje dodnes. Pokračováním jsou diskuse s občany, které mají ukázat, kolik schopných a pozitivně naladěných lidí žije v naší zemi.

Iniciativa Pozitivní evoluce není, podle Karla Janouška, kampaní k založení nové politické strany. Nechce ani dělat reklamu žádnému ze stávajících politických seskupení a říká, že mu jde o mnohem víc. O hodnoty, které pomohou nastartovat naši společnost.

Diskusní setkání bude přenášeno živě na internetové stránce: zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám