Hlavní obsah

Notorická oznamovatelka vytočila linku 158 v lednu 606krát, hrozí jí pokuta

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Notorická stěžovatelka ze Zlínska volala na linku 158 během ledna celkem 606krát. Policisté její zbytečné telefonáty oznámili českému telekomunikačnímu úřadu a hrozí jí pokuta až 100 tisíc korun.

Foto: www.uszsmsk.cz

Ilustrační foto - operační středisko

Článek

Tísňové linky, jak již z názvu vyplývá, slouží k volání občanů, kteří se oprávněně cítí být v tísni. Toto ale nedokázala pochopit čtyřiapadesátiletá žena ze Zlínska, která během prvního měsíce roku 2012 volala na linku 158 celkem 606krát.

„Operátoři linky nespočetněkrát ženu upozornili, že svým zbytečným voláním na tísňovou linku blokuje telefony, které mají sloužit pro naprosto jiné, akutní případy,“ vysvětlila policejní mluvčí Jana Bartíková a dodala: „Její několikaletý problém, který se týká sousedních sporů a nedořešených majetkových problémů, nemohou řešit naši operační důstojníci.“

Žena ale varování policistů nedbala a minulý čtvrtek volala na číslo 158 sedmnáctkrát. Proto se policisté rozhodli řešit počínání ženy oznámením českému telekomunikačnímu úřadu, který může ženě uložit pokutu až do výše 100 tisíc korun.

Jak policisté informují, snažili se takové jednání zatím neřešit ukládáním pokut. Jejich trpělivost ale byla vyčerpána. Operační důstojníci se snažili nejen této ženě, ale i jiným stěžovatelům, vysvětlit a poradit, kam se se svým problémem obrátit. Někteří volající toto nerespektují a tak vedení krajského integrovaného operačního střediska ve Zlíně oznámilo kromě výše zmíněné ženy ještě další tři volající. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám