Hlavní obsah

Noční fandění Spartě ukončila až pouta od strážníků

Novinky, Vratislav Konečný

Láska ke klubu je věc hezká, ale ne vždy snesitelná pro okolí. Skalním příznivcem letenského klubu se ukázal muž z Prahy 9, který svou nehynoucí přízeň v úterý v noci vykřikoval do nočního ticha. Jeho skandování Sparta! bylo okolo spícími hodnoceno jako faul, čemuž učinili přítrž uniformovaní rozhodčí.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Hodinová rafije ukazovala jednu po půlnoci, když hlídkující policisté zaslechli ve vnitrobloku domů ulic Veltruská a Litvínovská ryčný pokřik, jenž nabýval na intenzitě. Nocí se neslo táhlé volání muže, který neustále z balkónu křičel: „Sparta! Sparta!“ Rozespalí nájemníci okolních bytů na něj marně volali, aby svého hulákání nechal.

„Strážníci výtržníka vyzvali, aby zanechal rušení nočního klidu a prokázal svoji totožnost. Muž je uposlechl a vyšel za nimi před vchod domu. Při projednávání celé věci začal být muž vulgární a agresivní. To vyvrcholilo až pokusem napadnout jednoho ze strážníků. Proti agresivnímu muži musela hlídka použít hmaty a chvaty sebeobrany a následně přiložit i pouta. Své jednání bude muset muž vysvětlovat u přestupkové komise příslušné městské části, kam bude celá věc předána. Za rušení nočního klidu mu hrozí ve správním řízení pokuta až do pěti tisíc korun,” sdělil mluvčí Městské policie Praha Rudolf Rubeš. 

Reklama

Výběr článků

Načítám