Hlavní obsah

Noc plná hvězd skončila, ať žije Slezská noc

Novinky, Radek Vráblík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvaceti letech se uzavřela historie jednoho z prvních a největších festivalů u nás. Festivalu, který hostil taková jména jako Motörhead, Saxon, Mr. Big, Doro, Slade, Nazareth a mnoho dalších. Na Slezskou noc se fanoušci můžou těšit na pátek 28. a sobotu 29. června.

Foto: Slezská noc

Plakát připravované akce.

Článek

Pořadatelé festivalu však vyslyšeli přání fanoušků a vracejí se na místo činu prvních ročníků Noci plné hvězd, tedy do sportovního areálu ve Vendryni. Přímo tam proběhly první tři ročníky legendárního festivalu a mnozí je považují díky skvělému prostředí dodnes za nejzdařilejší. Právě tam startovali svůj comeback Katapult, Elán i polští Lady Pank.

Slezská noc naváže na letitou historii Noci plné hvězd, bude jakýmsi návratem ke kořenům a bude klást důraz na hvězdy česko-slovensko-polské scény s prostorem pro úspěšná jména slezského regionu.

Slezská noc bude zároveň setkáním generací i žánrů, takže už dnes můžeme prozradit, že mezi hvězdami festivalu nebudou chybět slovenští Iné Kafe, polští Złe psy (kapela Andrzeje Nowaka ex.T.S.A.), domácí Charlie Straight, Doga, Kreyson, Gabriela Gunčíková, Rybičky 48, Legendy se vrací, Markéta Konvičková, Daniel Mrózek, Elis a spousta dalších.

V průběhu festivalu dojde i na tolik oblíbenou exhibici a profi zápasy thajského boxu, či na prezentaci Národní protidrogové centrály. Co by však fanoušky muziky mělo opravdu potěšit, je bezkonkurenční vstupné 299 korun na celý dvoudenní festival.

Reklama

Výběr článků

Načítám