Hlavní obsah

Noc kostelů bude letos i v Židlochovicích

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 25. května se ve farním kostele Povýšení sv. Kříže v Židlochovicích na Coufalíkově náměstí uskuteční program pro děti i dospělé v rámci celostátní akce Noc kostelů.

Foto: Jiří Smutný

Kostel v Židlochovicích

Článek

Vše začne v 18.00 hodin vyzváněním zvonů a vystoupením Farní kapely Židlochovice. V 18.45 hodin je na pořadu Barevné dobrodružství s Markétou Vašíčkovou, což je výtvarné pásmo, určené především dětem.

Od 19.30 hodin bude večerní program pokračovat přednáškou Ph.Dr. Martina Hladkého, Ph.D., nazvanou Duchovní život Tomáše Garrigua Masaryka.

Ve 20.00 hodin začne koncert Křesťanství v písních Boba Dylana. Vystoupí Marie Puttnerová (zpěv), Tomáš Šenkyřík (zpěv), Jan Navrátil (kytara), Michal Sládek (basa), Vladimír Třebický (bicí) a Farní kapela Židlochovice (sbory).

Ve 21.30 hodin přijde na řadu Korunka Božího milosrdenství (R. D. Mgr. Pawel Cebula). Ve 22.00 hodin je na programu Píseň písní - čtení při svíčkách s kytarovým doprovodem. Večer uzavře Violové nokturno z kostelní věže (Marek Otýpka).

Po celou akci bude kostel otevřen a bude možné si prohlédnout kůr a věž kostela.

Reklama

Výběr článků

Načítám