Hlavní obsah

Netradiční pohled na mladé pacienty onkologie nabízí expozice fotografií v písecké Sladovně

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vernisáž nejnovější výstavy ve Sladovně v Písku proběhla 15. dubna za účasti autorky fotografií Kamily Berndorffové a MUDr. Cingrošové, hudební složku obstarali členové skupiny Tata Bojs.,

Foto: Petr Hejna
Článek

Výstavní prostor Nízké trámy ve Sladovně hostí do 4. května soubor více než padesáti velkoformátových snímků Kamily Berndorffové, jejichž hlavním tématem jsou barevné portréty dětí s onkologickým onemocněním. Vpravo od portrétu je ručně psaný text s nástinem zájmů i osobní zkušeností s nemocí. Levé pole snímku je zatím prázdné a čeká, které sny se splní, co dále život přinese, nadělí, vezme... Další okruh snímků pak je z prostředí rodiny, letního tábora, malovacího dne, kdy pacienti zpodobňují sami sebe.

Výstava, organizovaná ve spolupráci s Nadací Národ dětem a FN Motol, je součástí unikátního projektu Můj nový život, jehož autorkou je společně s Kamilou Berndorffovou, držitelkou ceny Czech Press Photo, také projekt od počátku iniciující MUDr. Lucie Cingrošová, lékařka Kliniky dětské hematologie a onkologie v pražské motolské nemocnici. Hostem byl i jeden z fotografovaných.

V takřka unplugged formě na vernisáži svůj blok (pojmenovaný jako mini vozembouch set) odehrála kapela Tata Bojs. Celý podvečer byl plný skotačících dětí, jak ostatně vidno i na sestřihu z vydařené akce.

Možnost dozvědět se o výstavě víc, se naskytne opět 25. dubna, kdy od 17 hodin proběhne s autorkami projektu komentovaná prohlídka expozice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám