Hlavní obsah

Nepokládám se za nějakou divu, říká herečka Veronika Lazorčáková

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jevišti Národního divadla moravskoslezského v Ostravě zazářila poprvé v hořké komedii Ivanov, potom se Veronika Lazorčáková proměnila v Eržiku v muzikálu Balada pro banditu. A brzy ji uvidíme v komedii Williama Shakespeara Sen noci svatojánské, kterou režíruje šéf činohry NDM Peter Gábor.

Foto: archiv NDM Ostrava

Veronika Lazorčáková s Alešem Bílíkem v komedii Sen noci svatojánské.

Článek

Zkoušíte novou inscenaci Sen noci svatojánské, která bude mít premiéru 11. dubna.  Jakou tam máte roli a jaká je spolupráce s ostatními spoluhráči?

V připravované inscenaci Sen noci svatojánské hraju Hermii, která spolu s Lysandrem (alternace Aleš Bílík a Ivan Dejmal), Helenou (Petra Lorencová) a Demetriem (Igor Orozovič) tvoří dva milenecké páry a jejich příběh je jednou z hlavních linií celé hry. Spolupráce je skvělá a zábavná je především zmíněná alternace – jen si to představte, která žena by nebyla ráda, když se jí jeden milenec promění ve dva, kteří se pak střídají (smích).

V Ostravě nejste dlouho, ale i tak jste pokládána za jednu z nejzajímavějších hereček. Které postavy, jež jste tady ztvárnila, jsou vašemu srdci nejbližší?

Takhle položená otázka člověka přivede do rozpaků. Jsem v Ostravě opravdu krátce, takže sama sebe nepokládám za nějakou divu - kdyby ano, stejně by mi v divadle dali pěkné kapky! Co se týče postav, myslím, že herecky pro mě zatím byla nejvýživnější Sáša v již zderniérovaném Ivanovovi, zatímco v roli Eržiky si zase člověk zazpívá a zahraje s „božským“ Igorem (smích). Doufám, že mi k srdci přirostou i další role, které v budoucnu přijdou.

Když jste nastoupila do ostravského angažmá, kdo vám z kolegů nejvíc pomohl? Máte v divadle hodně kamarádů?

Při mém nástupu do NDM mi pomohli všichni už tím, že mě bez okolků a nějakých zákulisních intrik srdečně přijali mezi sebe. To byla největší pomoc, kterou mladý člověk může dostat při příchodu do svého prvního angažmá. Nebudu nikoho vyzdvihovat, protože cítím, že u nás v divadle můžu požádat o pomoc kohokoli a on mi vyjde vstříc, pokud to bude v jeho silách. Z toho vyplývá, že tady kamarády mám… Tedy doufám...

Je fakt, že vedle hraní v divadle zpíváte ještě v kapele?

Ne. Z časových důvodů jsem s kapelou musela přestat zpívat, jelikož nestíhám pravidelně dojíždět na jejich brněnské zkoušky. Vybrali si za mě ale výbornou náhradu – ještě neobjevený herecký talent Národního divadla v Brně, Lucii Schneiderovou.

Reklama

Výběr článků

Načítám