Hlavní obsah

Nenapravitelný recidivista opět skončil ve vazbě

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muže, který v dubnu řádil v Rožnově pod Radhoštěm a v Zubří, kde spáchal pět trestných činů, zadrželi ve čtvrtek 4. května policisté. „V pátek už pětadvacetiletý recidivista ze Zubří putoval do vazební věznice,“ informoval v úterý 9. května policejní mluvčí Vladislav Malcharczik

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

Policisté měli na mladého muže spadeno delší dobu. Jeho osobu spojovali s několika krádežemi v Rožnově a Zubří z období druhé poloviny dubna letošního roku. „Do rukou se jim dostal ve čtvrtek dopoledne, kdy jej zadrželi v Rožnově pod Radhoštěm. Ještě téhož dne ho policejní komisař obvinil v pěti případech z trestného činu krádež. Navíc k tomu přibyl ještě trestný čin poškození cizí věci,“ uvedl policista.

Muž se opravdu činil. V polovině dubna večer ukradl v Rožnově ve stojanu odstavené pánské horské jízdní kolo za dva tisíce korun. S tímto kolem dojel domů do Zubří.

„Ještě téže noci natřikrát navštívil v Zubří cizí garáž, z níž vyvezl motocykl Jawa 250 s motorem ČZ. Potom se vrátil pro automobil Mercedes-Benz. S tím ujel jen několik stovek metrů, než auto vypovědělo službu. Nechal ho tedy stát u cesty a vrátil se pro další motocykl Jawa Mustang, který později prodal. Ukradl tak vozidla za víc jak tři sta tisíc korun. Kriminalistům se je podařilo vrátit majitelům a tak zůstala jen škoda 60 tisíc korun na motoru Mercedesu,“ popsal řádění nenapravitelného zloděje policejní mluvčí.

Za tři dny se recidivista opět objevil v akci. Během jedné noci se vloupal do sportovního zařízení a rychlého občerstvení v Rožnově. „Chvíli před půlnocí vnikl špatně zajištěným oknem do sportovního objektu. Prohledal prostor recepce a šaten a odcizil dva mobilní telefony, svazky klíčů a hotovost přes sedm tisíc korun. Poškozením zařízení způsobil téměř desetitisícovou škodu. Nad ránem před pátou ještě stihl rozbít okno na rychlém občerstvení a vzít si 270 korun,“ dodal k dalším krádežím Vladislav Malcharczik.

Ke konci dubna se v Zubří chvíli po desáté hodině v noci vloupal přes okno do trafiky. Pobral cigarety různých značek za více jak dvacet tisíc korun, vhod přišly i SIM karty, poštovní známky a peníze. Způsobil škodu přes 25 tisíc korun.

„Zloděj se kriminalistům k činnosti doznal. Soud muže, který v minulosti již páchal především trestnou činnost majetkového charakteru, v pátek odpoledne poslal do vazby. Kriminalistům ale práce nekončí. Nadále pokračují v získávání informací o působení tohoto muže,“ uzavřel policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám