Hlavní obsah

Nemocnice Valašské Meziříčí pořídila moderní videolaryngoskop

Novinky, Lucie Drahošová

Nemocnice Valašské Meziříčí, člen skupiny AGEL, zakoupila pro své pacienty nový moderní videolaryngoskop. Přístroj zdravotníci používají k intubacím pacientů na anesteziologicko-resuscitačním oddělení a centrálních operačních sálech valašskomeziříčské nemocnice.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

Investice do nového přístroje, který nahradil starší typ, přišla na téměř čtvrt miliónu korun.

Videolaryngoskop je určen hlavně pro akutní případy, kdy je potřeba urgentně zajistit průchodnost dýchacích cest u pacientů, kteří mají komplikovaný přístup do průdušnice a u nichž klasické postupy selhávají. Jedná se o pacienty s náhlou poruchou vědomí, pacienty, kteří selhávají dechově z různých příčin, ale i o klienty, kteří podstupují plánované operační výkony.

„V současné době využíváme tento moderní videolaryngoskop denně u několika pacientů,“ uvedl primář anesteziologicko-resuscitačního oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí MUDr. Martin Juříček.

Výhodou nově zakoupeného moderního přístroje přitom je, že dokáže velmi přesně zobrazit komplikované anatomické poměry vstupu do dýchacích cest. „Díky speciální titanové lžíci a vyspělé optice zvyšuje nový videolaryngoskop výrazně pravděpodobnost úspěšné a bezpečné intubace pacienta,“ říká primář MUDr. Juříček s tím, že přesná vizualizace díky digitálnímu snímacímu čipu, kterou přístroj taktéž nabízí, pomáhá lékařům bezpečně vložit kanyly do dýchacích cest i při těch nejobtížnějších operacích.

Ovládání systému je navíc velmi intuitivní a jednoduché pomocí ovládacích tlačítek na čelním panelu TFT monitoru nebo na úchopové ručce videoendoskopu. „Velkou výhodou přístroje je možnost vytvoření a ukládání videozáznamu a obrazové dokumentace na paměťovou SD kartu případně na USB disk,“ dodal primář.

Reklama

Výběr článků

Načítám