Hlavní obsah

Nemocnice Prostějov slavnostně otevřela zrekonstruované dětské oddělení

Novinky, Lucie Drahošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemocnice Prostějov, člen skupiny AGEL, v úterý 2. října slavnostně otevřela nově zrekonstruované dětské oddělení, které prošlo po téměř třech desetiletích významnou obměnou.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

Oddělení získalo během půlroční rekonstrukce za téměř 20 miliónů korun větší prostor i zcela nový vzhled, díky kterému je pro dětské pacienty i jejich doprovod příjemnější a také komfortnější.

Během rekonstrukce došlo k úpravě dispozičního řešení, k výměně vzduchotechniky, inženýrských sítí i podlahových krytin. Díky změně dispozic jsou přitom nově prostory pro pacienty větší. „Díky modernizaci a změnám dispozic jsme mohli navýšit i počet lůžek na standardním oddělení, a to na celkových 25,“ prozradil MUDr. Josef Tenora, primář dětského oddělení Nemocnice Prostějov.

Velkou novinkou, kterou malí pacienti ocení zejména v letních měsících, je pak klimatizace, která na oddělení dosud zcela chyběla. Samozřejmostí je pak nová veselá výmalba, vybavení rekonstruovaných pokojů novým moderním nábytkem i zdravotnickou technikou.

„I když naše dětské oddělení vždy poskytovalo pacientům špičkové služby, fakt, že zde již tři desetiletí nedošlo k žádné modernizaci prostředí, bylo znatelné. Věřím, že rekonstrukci ocení jak naši malí pacienti, tak i jejich rodiče, kteří s nimi mnohdy pobývají na oddělení celou délku hospitalizace. Současné prostory jsou pro ně bezesporu komfortnější a útulnější,“ uvedla předsedkyně představenstva Středomoravské nemocniční MUDr. Marie Marsová, MBA.

Dětské oddělení Nemocnice Prostějov aktuálně disponuje celkem 25 lůžky na standardním lůžkovém oddělení a více než dvacítkou dalších lůžek na jednotkách intenzivní péče pro děti i novorozence. Oddělení zajišťuje ambulantní i nemocniční péči pro děti ve věku 0 až 19 let v plném rozsahu.

Reklama

Výběr článků

Načítám