Hlavní obsah

Nejvýznamnější zahraniční a domácí akce hornických spolků v roce 2014

Novinky, Pavel David

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hornické a hutnické spolky České republiky mají v letošním roce naplánovány tři velké akce.

Foto: Pavel David

Ilustrační foto - 11. německý hornický den Sulzbach-Rosenberg

Článek

První v pořadí se uskuteční na Slovensku. Bude to 7. stretnutie baníckych miest a obcí Slovenska. Uskuteční se v historickém hornickém městě Kremnica ve dnech 22. - 24. srpna. Bližší informace by se měly postupně objevit zde

Druhá velká hornická akce evropského významu se koná na německé straně Krušných hor v Marienbergu a v Pobershau. Ve dnech 12. - 14. září tam proběhne 12. německý hornický, hutnický a havířský den (12. Deutscher Bergmanns-, Hütten- und Knappentag). Program, nabídka exkurzí a formulář přihlášky je zde

Obou těchto významných zahraničních akcí, které podporují zachování hornických a hutnických tradic v evropském prostoru, se zúčastní i četní zástupci hornických a hutnických spolků z ČR.

A pro české hornické a hutnické spolky samotné nastane letošní vyvrcholení v Českém Krumlově. Sejdou se tam ve dnech 26. - 28. září na 18. setkání hornických měst a obcí ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám