Hlavní obsah

Nejstarší ostravský dům kultury prošel rekonstrukcí

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos v červnu byla dokončena rekonstrukce Domu kultury Akord v Ostravě-Zábřehu. Původní stavba byla v roce 1959 slavnostně otevřena jako Kulturní dům NHKG. V roce byl 1992 přejmenován na Dům kultury NH Ostrava - Jih a v roce 2005 začal působit pod názvem Dům kultury AKORD Ostrava - Zábřeh.

Foto: Josef Zajíc

Dům kultury AKORD v Ostravě - Zábřehu má nový kabát. 4.9.2015

Článek

Rekonstrukce Domu kultury AKORD na Náměstí SNP v Ostravě - Zábřehu byla zahájena v polovině roku 2012. Původní předpoklad, že bude provoz uzavřen na šest měsíců v roce 2013, překazily potíže ze strany zhotovitele stavby firmy VOKD, a. s. Přes velké obtíže a se zpožděním byly v říjnu 2013 uvedeny do zkušebního provozu prostory 1. - 5. nadzemního podlaží.

V dubnu 2014, kdy zpoždění na dokončení stavby dosáhlo 139 dní, odstoupil DK AKORD od smlouvy o dílo. Následovalo nové výběrové řízení. Stavbu dokončila firma ZKDesign a. s. Hotel a šatna v suterénu byly zprovozněny na konci roku 2014, klub AKORD a přilehlý salónek pak v červnu 2015.

Náklady na rekonstrukci představují 128 miliónů korun. Stavbu financovalo město Ostrava. DK AKORD má opravenou fasádu, výrazně se proměnily především  vnitřní prostory. Rozšířily se foyer, shromažďovací prostory a recepce. K restauraci přibyla venkovní terasa, v suterénu nová šatna. Nové interiéry povýšily DK AKORD na moderní společenský prostor.

Při příležitosti dokončení rekonstrukce připravuje DK AKORD Den otevřených dveří na čtvrtek 17. září, kdy si budou moci lidé prohlédnout zákoutí domu i tam, kde se normální návštěvník nedostane. Večer pak bude slavnostní představení Divadla Palace s názvem Rodina je základ státu.

Do krásného, nového prostředí bude připraven i klubový pořad Hudební pohoda s jazzovými a swingovými melodiemi.

Hlavní náplní DK AKORD je organizace kulturních a společenských akcí, kurzovní činnost, organizace akcí na klíč, pronájmy prostor, poskytování gastronomických služeb a ubytování. Do Domu kultury AKORD ročně zamíří 200 - 250 tisíc návštěvníků. V současné době má 32 zaměstnanců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám