Hlavní obsah

Nejrychlejší v závodu kolem Nechranické přehrady byl opět Martin Rytych

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý ročník cyklistického závodu kolem Nechranické přehrady – Kadaňský patriot se jel v sobotu 15. září. Absolutním vítězem se stal i letos Martin Rytych.

Foto: Václav Vlasák

Martin Rytych byl i ve druhém ročníku nejrychlejším závodníkem a měl ještě dost sil, aby dostal nad hlavu cenu pro absolutního vítěze.

Článek

Loňský vítěz Martin Rytych z Klášterce nad Ohří byl i letos nejrychlejším závodníkem Kadaňského patriota. Celý okruh v délce 29 km zvládl za 42:31 min. Po závodě měl ještě dost sil na to, aby dostal nad hlavu cenu pro absolutního vítěze, kterou byl 30litrový sud piva.

Závodu se zúčastnilo 72 cyklistů z Kadaňska i další regionů. Poděkování patří všem, kteří se na organizaci závodu podíleli. Závod přinášel i osobní vítězství.

Například Jan Straka z Kadaně si splnil svůj cíl a vytvořil si nový osobní rekord časem 54:01 min. Bonusem, se kterým nepočítal, bylo třetí místo v kategorii nad 60 let. Závodu se zúčastnil opět také jediný koloběžkář Rosťa Točík, který byl se svým výkonem spokojený. „Potvrdilo se, že jsem letos toho opravdu hodně najezdil,“ dodal účastník mistrovství světa v koloběhu a nejlepší veterán ČR pro letošní rok.

Vítězové jednotlivých kategorií: muži 18 až 29 let: Lukáš Šustr (Klášterec nad Ohří) 43:39 min, muži 30 až 39 let: Martin Rytych (Klášterec nad Ohří) 42:31 min, muži 40 až 49 let: Lubomír Fiala (Žatec) 44:58 min., muži 50 až 59 let: Michal Stránský (Karlovy Vary) 47:38 min., muži 60 let a starší: Gustav Konopka (Kadaň) 52:12 min., ženy 18 a více let: Hana Ježková (Vejprty) 50:14 min.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám