Hlavní obsah

Nejmladší brněnští korfbalisté postoupili do celorepublikového semifinále

Novinky, Jakub Máša

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli se v brněnském Žebětíně odehrála jedna ze čtvrtfinálových skupin korfbalové ligy minižáků. O dvě postupová místa se utkaly týmy domácího Korfbal klubu Brno, Prostějova a Náchoda. Místo výběru Ostravy se turnaje zúčastnil i druhý tým domácího klubu, který však neměl nárok na postup.

Foto: Jakub Máša

Čtvrtfinále korfbalové ligy minižáků

Článek

Korfbal klub Brno „A“ – Korfbal klub Brno „B“  11:2  (4:0)

Úvodní utkání dne proti sobě svedlo oba brněnské výběry. Začátek však moc nenapovídal o tom, který z týmů by měl být lepší. Nikomu se nedařilo dlouhé minuty protrhnout střeleckou smůlu. Až několik minut před poločasem se Áčko dostalo do vedení 4:0. V druhé části hry již nebylo na pochybách, který tým bude chtít postoupit do semifinálových bojů. Brno A si s chutí zastřílelo a porazilo jinak své spoluhráče 11:2.

Korfbal klub Brno „A“ – SK Plhov Náchod 17:1 (8:0)

Podle výsledků z předchozích sezón měl být právě tento zápas soubojem o druhé postupové místo. Po dlouhém čekání na první koš se však brněnští rozstříleli a do poločasu vedli již 8:0. Ve druhém nehodlali polevit, svého soupeře nakonec porazili celkem jasně 17:1, a mohli pomalu těšit z postupu. I když ještě zbývalo odehrát několik zápasů.

Korfbal klub Brno „B“ – SK RG Prostějov 4:9 (1:5)

Další utkání proti sobě svedlo brněnský B tým proti Prostějovu, který bral tento souboj na rozehrání a do každého poločasu nasadil kompletně rozdílné týmy. Možná právě proto byl tento souboj celkem vyrovnaný, i když se projevila lepší organizace hry a přesnost v zakončení na straně hostů. Ti nakonec vyhráli 9:4 a připsali si první výhru.

SK Plhov Náchod – Korfbal klub Brno „B“  3:3 (1:1)

S předstihem by se dal tento zápas označit za souboj o konečné 3. místo. Oba týmy chtěly strhnout vítězství na svou stranu. I když nepadlo moc košů, tak se skóre přelévalo z jedné strany na druhou – 1:0, 1:2, 3:2. Přesto, že utkání skončilo remízou, tak byli jistě šťastnější hráči Brna, kterým se podařilo vyrovnat košem 17 sekund před koncem – 3:3.

SK RG Prostějov – SK Plhov Náchod  10:3 (7:0)

Prostějov opět nastoupil se záměrem rozložit síly na všechny hráče. První sestavě se dařilo svému soupeři odskočit na rozdíl sedmi košů 7:0. V druhém se však vzepřel k výbornému výkonu i tým Náchoda, který vstřelil tři koše a uhrál s favoritem remízu 3:3. Náskok Prostějova to však nemohlo ohrozit a ten se mohl připravovat na „finále“ tohoto dne.

Korfbal klub Brno „A“ – SK RG Prostějov  6:14 (4:9)

Oba, do té doby neporažené, týmy si to rozdaly o první místo. Po počátečním oťukávání se do sebe obě družstva zakousla a nedala si ani kousek volného prostoru. Rozdíl byl snad jen v úspěšnosti zakončení, kde Prostějov svého soupeře dokázal nemilosrdně trestat. Do poločasu vedl 9:4 a v druhém ještě svůj náskok zvýšil na konečných 14:6.

Konečné pořadí čtvrtfinálové skupiny B: 1. SK RG Prostějov, 2. Korfbal klub Brno "A", 3. Korfbal klub Brno "B", 4. SK Plhov Náchod

Z této čtvrtfinálové skupin postupují na finálový turnaj hráči SK RG Prostějova a Korfbal klubu Brna. V druhé skupině se radovali minižáci Znojma a Kolína.

Všechny tyto týmy se již mohou těšit na souboje o medaile, které se uskuteční 9. dubna v prostějovské hale RG, Studentská ulice.

Semifinálové dvojice: Prostějov – Kolín a Znojmo – Korfbal klub Brno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám