Hlavní obsah

Nejlepší zdravotní sestra roku 2015 je z Nemocnice Valašské Meziříčí

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovského úspěchu dosáhla všeobecná sestra Kateřina Palinčáková z Nemocnice Valašské Meziříčí. Ta byla za svou práci nominována do celostátní soutěže Sestra roku 2015 a zvítězila v kategorii přímá ošetřovatelská péče.

Foto: Daniel Merhout

Kateřina Palinčáková při slavnostním vyhlašování soutěže Sestra roku 2015. Na jevišti s moderátorem Liborem Boučkem a Miss World Taťánou Kuchařovou.

Článek

Kromě odborné poroty si Kateřina Palinčáková získala také přízeň široké veřejnosti a odnesla si rovněž titul Sestra mého srdce. 

Kateřina Palinčáková pracuje v Nemocnici Valašské Meziříčí od roku 2008 a působí jako hlavní konzultantka týmu chronických ran na oddělení ARO. Sama se angažovala o zřízení týmu chronických ran a jejich efektivní sledování a vyhodnocování v nemocnici. Tento tým vede i metodicky. Na Kateřinu se obracejí pacienti z různých míst republiky s problémy v rámci hojení ran a nastavení léčebné terapie.

Vítězka letošní ročníku soutěže také přednáší na mnoha odborných konferencích a seminářích po celé ČR a je vyhledávána s žádostí o pomoc či konzultaci v rámci ošetřovatelské péče nehojících se ran. 

Samotné ocenění bylo vyhlášeno a předáno při galavečeru v Hudebním divadle Karlín v Praze. „Potěšily mě obě ceny, jak nezávislé odborné poroty, tak cena veřejnosti, kde hlasovali i mí pacienti, což je pro mě jako pro sestru, která pečuje o navrácení zdraví u nemocných pacientů, pozitivní zpětná vazba, které si moc vážím a děkuji všem mým kolegům, rodině a lidem, kteří mě podpořili,“ uvedla při slavnostním galavečeru Sestru roku 2015 Kateřina Palinčáková.

Ocenění rozdělovalo vydavatelství Mladá fronta letos již pošestnácté. Soutěž Sestra roku je tradiční událostí, která je koncipována jako poděkování sestrám a dalším nelékařským zdravotnickým pracovníkům za jejich mimořádnou a zodpovědnou práci. Záštitu nad oceněním převzala i letos Mgr. Dagmar Havlová za Nadaci Dagmar a Václava Havlových VIZE 97. 

Reklama

Výběr článků

Načítám