Hlavní obsah

Nejlepší eseje Olomouckého kraje jsou z Gymnázia Čajkovského

Novinky, Petr Kameníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V 7. ročníku esejisticko-prezentační soutěže pro studenty SŠ „V Olomouckém kraji jsem doma. A vždycky budu!“ triumfovali studenti olomouckého Gymnázia Čajkovského, když z celkem 5 kategorií suverénně vyhráli 4 z 5 soutěžních oblastí.

Foto: Petr Kameníček
Článek

Tím ale úspěch studentů tohoto gymnázia neskončil, navíc totiž získali i cenu publika za nejlepší prezentaci a cenu za největší počet zaslaných esejí do soutěže, jež se uskutečnila ve středu 28. března v BEA campusu Olomouc.

Soutěž organizuje BEACPP4OK o.p.s. ve spolupráci se Statutárním městem Olomouc, Olomouckým krajem, Okresní hospodářskou komorou a dalšími významnými partnery. Záštitu nad soutěží převzal náměstek hejtmana Olomouckého kraje Ladislav Hynek a také náměstek primátora města Olomouce Pavel Urbášek.

Studenti svou pílí získali zajímavé ceny, jako například jednodenní zájezd do Vídně, studijní stipendium na MVŠO nebo kurz „na den reportérem“. Všichni studenti Gymnázia Čajkovského si pak pochutnali na sladké ceně, dortu, díky nejvyššímu počtu zaslaných esejí do soutěže.

Studenti se ve svých pracích věnovali nejrůznějším tématům, šlo například o výběr Top 5 Olomouckého kraje nebo Toulky po Olomouci se strojem času. Velká část témat pak měla hlubší smysl, když se studenti museli zamyslet nad svou digitální stopou, podívat se na umělou inteligenci nebo navrhnout školu svých snů v novém digitálním věku.

Čajkárna tak opět potvrzuje, že její studenti jsou neobyčejně nadaní. Vždyť jen v této soutěži obstáli mezi 141 studenty z 11 středních škol z celého Olomouckého kraje a jejich eseje zabodovaly v náročné konkurenci 60 prací.

Není proto divu, že ředitel Radek Čapka v týdnu obdržel cenu náměstka hejtmana za výrazný rozvoj školy a mimořádnou práci se sportovně talentovanými žáky. Více zde. Je vidět, že nejen sportovní úspěchy jsou výsledkem dlouholetého úsilí ředitele a jeho týmu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám