Hlavní obsah

Nebezpečný výtržník z Holešova skončil ve vazbě, mládež ohrožoval nožem

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve vazbě skončil ve středu 23. května policistům nechvalně známý dvacetiletý muž z Holešova na Kroměřížsku. Jeho řádění vyvrcholilo před pěti dny, kdy s nožem v ruce vyhrožoval na hřišti skupině mladistvých pobodáním. Policisté ho zadrželi a převezli na záchytku.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Po vystřízlivění putoval zpět na policii, kde ho kroměřížští kriminalisté obvinili z několika trestných činů, za něž mu hrozí až tříleté vězení,“ informovala ve čtvrtek 24. května policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Obviněný trestnou činnost páchal ve městě Holešov a vždy se před tím posilnil alkoholem. „Letos v dubnu ukopl zpětné zrcátko na osobním automobilu a bezprostředně poté prokopl skleněnou výplň vstupních dveří bytového domu. Způsobil tak škodu za víc než čtyři tisíce korun.

„Začátkem května před restaurací rozbil pivní láhve a když ho servírka upozornila, aby nedělal nepořádek, vulgárně jí i před hosty urážel. Když mu vzhledem k jeho silné podnapilosti odmítla prodat alkohol, opět jí začal sprostě nadávat. Nakonec ho z restaurace vyvedl majitel podniku a vysloužil si tím od opilce rovněž několik urážlivých nadávek,“ pokračovala policistka.

Mladík poté ve vzteku poškodil vozidlo zaparkované před restaurací. Poničil levý přední blatník, prorazil mřížku masky a poškrábal sklo na levém světlometu. Škoda dosáhla téměř třinácti tisíc korun. 

Posledního velmi závažného skutku se dopustil před pěti dny. „Na hřišti za bytovým domem opět v podnapilém stavu vyhrožoval pěti mladistvým ve věku patnáct až osmnáct let, že má u sebe nůž a neváhá jej použít. Poté nůž s dvaceticentimetrovou čepelí vytáhl z batohu a namířil ho na děti se slovy, že je pobodá, že je zabije. Jedna z dívek přivolala policisty, kteří opilce zadrželi a převezli na záchytku,“ vylíčila zatím jeho poslední skutek na svobodě Simona Kyšnerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám