Hlavní obsah

Navštivte dny otevřených dveří na hodonínské umělecké průmyslovce

Novinky, Jana Slováková

Hodonínská Střední škola umělecká a průmyslová otevírá své dveře veřejnosti. Jako první jsou na řadě její umělecké obory: Grafický design a Užitá malba, které sídlí v hodonínských ateliérech školy na ulici Dobrovolského 6.

Foto: archiv SŠPU

Dny otevřených dveří se konají 19.10.2018 a 20.10.2018 v ateliérech na ulici Dobrovolského 6, Hodonín

Článek

Máte dítě v deváté třídě a jeho zálibou je malování, kreslení či nápadité kreace v grafických programech? Pak byste si neměli nechat ujít Den otevřených dveří umělecké průmyslovky v Hodoníně, kde si společně prohlédnete útroby ateliérů v ulici Dobrovolského, uvidíte práce studentů, které jsou uvnitř interiérů.

Budovou vás provedou sami studenti a jejich kantoři, spatříte zákoutí, která běžný kolemjdoucí nikdy neviděl, i umělecká dílka, jež jsou po většinu roku skryta zrakům obyvatelů města Hodonína.

Studenti, kteří běžně svá díla vystavují v galeriích v Hodoníně, Brně, Praze, Londýně i jiných městech, vám ukáží své prvotiny a prostory, které je inspirují k další tvorbě. Samozřejmostí je také prohlídka počítačových učeben s grafickými programy.

Pro přijetí ke studiu na umělecké obory Grafický design a Užitá malba je podmínkou úspěšné složení talentové zkoušky. Informace k přihláškám ke studiu nebo k přípravnému kurzu na talentové zkoušky, který škola každoročně pořádá, najdete na webu školy.

Akce se koná v pátek 19. října od 8 do 17 hodin a pokračuje v sobotu 20. října od 8 do 11:00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám