Hlavní obsah

Návštěvníci Zoo Brno se o zvířatech dovědí další zajímavosti

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V brněnské zoologické zahradě se spouští nová aplikace, která poskytne zájemcům nové zajímavosti ze života zvířat. Bezplatná aplikace popisuje zvířata netradičním a zajímavým způsobem. Stačí načíst QR kód u příslušné expozice se zvířaty a lze ji využít.

Foto: Jiří Smutný

Dosavadní klasické informace obohatí nová aplikace

Článek

Zájemci si mohou přečíst vtipné a napínavé příběhy o zvířatech. Aplikace navíc upozorňuje i na aktuální události a komentovaná krmení. Dosud je možné aplikaci využít u všech expozic kolem hlavní prohlídkové trasy, tedy u 73 druhů zvířat.

Aplikace vznikla ve spolupráci Zoo Brno a Masarykovy univerzity. Na projektu se podíleli pracovníci Ústavu českého jazyka Filozofické fakulty MU a studenti českého jazyka se specializací počítačová lingvistika pod vedením Dany Hlaváčkové.

„Studenti dostali za úkol především tvorbu textů o zvířatech. A to hned ve dvou variantách: pro děti a pro dospělé. Snažili se psát texty zajímavým, kreativním způsobem. Museli si zjistit potřebné informace, které konzultovali s chovateli a kurátory ze zoo,“ konstatovala Hlaváčková.

Vývoj aplikace trval více než jeden rok. Finančně tuto akci podpořila Masarykova univerzita, která na ni přispěla prostřednictvím Centra pro transfer technologií a financí na humanitní projekty Proof of Concept.

Reklama

Výběr článků

Načítám