Hlavní obsah

Navigaci ze zaparkovaného auta odcizila posádka asistenční nehodové služby

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté zadrželi řidiče a posádku vozidla asistenční služby - v neděli 4. prosince totiž odcizili ze zaparkovaného vozidla navigaci. Škoda se vyšplhala na 90 tisíc korun.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Policisté dostali informaci o vloupání do Škody Superb v Praze 5 od společnosti, která elektronicky hlídá vozidla. Auto tak bylo rychle vypátráno v Praze 4 a policisté zjistili, že je to vozidlo asistenční služby, které pomáhá řidičům při nehodách.

„V okamžiku, když si řidič tohoto vozidla povšiml přijíždějící policejní hlídky, prudce zastavil. Jeden z mužů bezprostředně poté vyběhl z vozidla a navigaci ukryl pod poblíž zaparkované vozidlo a zpět naskočil,“ řekla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Policisté následně vozidlo zablokovali v ulici Mečislavova. Na místě zadrželi tři muže, kteří se ve vozidle nacházeli. U řidiče pak provedli dechovou zkoušku a zkoušku na přítomnost drog, ta se ukázala jako pozitivní. Kriminalisté provedli na místě ohledání stop a zajistili odcizenou navigaci. Škoda byla vyčíslena na devadesát tisíc korun.

„Všichni tři muži se již v minulosti opakovaně dopouštěli krádeží a všichni jsou drogově závislí. Nyní jim za trestný čin krádeže vloupáním hrozí trest odnětí v délce tří let,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám