Hlavní obsah

Natlačila seniora do bytu a chtěla ho okrást, strážníci lupičku zadrželi

Novinky, Vratislav Konečný

V pátek odpoledne přijalo Centrální operační středisko pražské městské policie oznámení, že v Oldřichově ulici na Praze 2 volá ve druhém patře domu starý muž o pomoc a zoufale křičí "Nechte mě!“. To ještě netušili, že budou svědky ataku seniorky na mnohem staršího muže. Cílem ženy byla zřejmě loupež.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Na hlídku, která se vzápětí dostavila, čekala oznamovatelka a popsala jim incident, jehož byla svědkem.

"Policisté vstoupili do domu, v chodbě u mříží do obytné části domu spatřili ženu pokoušející se otevřít mříže klíči, v čemž se jí snažil zabránit muž stojící vedle ní. Strážníci vyzvali obě osoby k prokázání totožnosti a podání vysvětlení. Muž jim sdělil, že nechtěl dotyčnou ženu pustit z domu. Domnívá se, že neoprávněně vnikla k jejich sousedovi ve druhém patře, kterého slyšel zoufale volat o pomoc.

„Hlídka všechny vyzvala, aby ji následovali k dotyčnému bytu. Zde jim čtyřiadevadesátiletý muž sdělil, že když se vracel domů, u vchodových dveří se na něj natlačila zde přítomná žena a pokračovala s ním dále do domu. Tomu nebyl schopen zabránit. Stejným způsobem se dostala přes mříže v chodbě do obytné části domu a následovala ho až ke dveřím jeho bytu. Při odemykání bytu ho natlačila dovnitř a zde se s ním začala prát. Poté ho povalila na zem. Protože po celou dobu konfliktu volal o pomoc, sebrala mu klíče od bytu a utekla,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. 

Strážníci pro podezření spáchání trestného činu sedmašedesátiletou ženu zadrželi a předali ji přivolané hlídce Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám