Hlavní obsah

Narozeninová PechaKucha Night Mariánské Lázně již klepe na dveře

Novinky, Jiří Mašek

V pátek 17. června se městském divadle v Mariánských Lázních odehraje jubilejní desátá PechaKucha Night. Lázeňský spolek švihák ji organizuje již od roku 2013, tentokrát za finanční podpory Karlovarského kraje a města Mariánské Lázně.

Foto: archiv švihák z.s.
Článek

Večer nabitý umělci a kreativci se ve městě stal již tradiční událostí, která přitahuje nejen místní. Na tento divadelní galavečer pozvali šviháci všech 90 mluvčích z minulých PechaKucha večerů, kteří postupně potvrzují svou účast.

Své projekty a nápady tentokrát představí například Milan Cais, frontman skupiny Tata Bojs, Radim Špaček, filmový i seriálový režisér, nebo Roman Černík z plzeňského spolku Johan, kterému se podařilo vybudovat z chátrající budovy Jižního nádraží Kulturně sociální centrum Moving Station, a je pro šviháky velkou inspirací. Jako vždy návštěvníky čeká i afterparty, tentokrát s DJ Anche Er, která zahraje taktéž v prostorách městského divadla.

Formát PechaKucha Night vznikl v Japonsku a velice brzy se stal oblíbeným. Jedná se o prezentace, kdy každý ze zhruba deseti mluvčích má ke své prezentaci pouze 20 slidů po 20 vteřinách. Mariánské Lázně se tak připojily k více jak 880 městům z celého světa, ve svém okolí jsou jediní.

Plakát a design desáté výroční PechaKucha Night zpracoval Pavel Fuksa - bývalý prezentující, světově známý ilustrátor, designér a velký fanoušek spolku švihák. Spolek své aktivity organizuje zcela neziskově, z lásky k umění a městu Mariánské Lázně.

Šviháci kladou důraz na to, aby jejich akce měly pozitivní dopad na celé město a přesah do budoucna. Prezentující PechaKucha Night se do Mariánských Lázní vracejí a přinášejí sem i své nápady. Zprovoznil se například poeziomat, nebo šachové stolky. Také se sem začali postupně navracet producenti a filmaři.

Vstupenky na červnovou PechaKucha Night si můžete koupit v předprodeji on-line na www.pknml.cz, nebo osobně v infocentru v Mariánských Lázních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám