Hlavní obsah

Národní cirkus Jo-Joo se po devíti letech představí v Praze

Novinky, Petr Gongol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po devítileté odmlce do Prahy zavítá jeden z nejpopulárnějších a mezi diváky nejoblíbenější český cirkus Jo-Joo.

Foto: Petr Gongol (www.cirkusy.eu)

Národní cirkus Jo-Joo

Článek

Jaromír Joo navázal na tradici bývalého cirkusu Jadran, který byl při svém putování Rakouskem-Uherskem totálně nasazen. Éra cirkusu Jadran skončila rokem 1952, kdy došlo k jeho znárodnění. 

V roce 1990 vzniká Cirkus Praga, který zakládá Jaromír Joo společně s finskými partnery a do roku 1995 putuje skandinávskými zeměmi, zejména pak Finskem, kde sklízel velké ovace a přiblížil se až k Murmansku. Od roku 1996 brázdí Českou zemi pod názvem Cirkus Jo-Joo, kde se každým rokem snaží přinášet divákům kvalitní program a neopakovatelné zážitky.

Symbolem cirkusu Jo-Joo byly odjakživa šelmy a to zejména sibiřští tygři, kterých se za posledních pár let u Národního cirkusu Jo-Joo narodilo přes dvacet tři mláďat, což je největší chovatelský úspěch nejen v Evropě, ale možná i na světě.

Letos Národní cirkus Jo-Joo uvádí nový program s názvem Madagaskar v cirkusu, který je inspirován animovaným filmem studia DreamWorks. Návštěvníci se mohou těšit na výcvik sibiřských tygrů pod vedením principála Jaromíra Joo, včetně jeho tygřího miláčka Bornea s váhou přes 350 kg, Americké pumy medové, Amazonské papoušky Ara, dalmatiny, mini poníky a mnoho dalšího, včetně filmových maskotů lva Alexe, zebru Martyho, žirafu Melmena a hrošici Glorii.

První letošní štací jsou Milovice (7. a 8. března v Italské ulici), po devítileté odmlce bude následovat Praha (městská část Horní Počernice - od 11. do 15. března, u ZŠ v Ratibořické ulici).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám