Hlavní obsah

Nápadité fotografie si na výstavě Abecedy pohrávají s důvtipem návštěvníků

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po celé září je v Malé scéně v Ústí nad Orlicí umístěna autorská výstava Jiřího Kočí, ASČF, kdy vystavené fotografie nepřinášejí jen zachycené okamžiky okolního dění, ale jsou zároveň hravými obrázky ukrývajícími veškerá písmena abecedy.

Foto: archiv Jiřího Kočí

A = se s jarem rádo snoubí, kdo ho v květech bude hledat, neprohloupí.

Článek

Písmenka se očím skryla, ve fotu se prozradila, kdo je pilně bude hledat, i tajenku může čekat!

Návod k zábavné prohlídce fotografií je jasný, 28 pohledů do přírody, do měst, staveb, na procházející lidi, jejich radosti i zájmy a 28 písmen abecedy, které je nutné hledat jako rébus. A navíc čteno zprava zleva, nabízí návštěvníkům objevit zadanou tajenku.

FBINChQMXKLEJOHATCDYPRUWSVZG = Hádej, hádej, hadači, které slovo tam patří?

Autor fotografií Jiří Kočí překročil tentokrát obvyklý ráz podobných výstav a připravil návštěvníkům pobavení jak nad křížovkářským časopisem.

A jak se po pravdě říká, že jablko nepadá daleko od stromu, jeho třináctiletý vnuk Jiří Láslo zdědil zálibu ve fotografování a k výstavě dědečka se přidal dvanácti snímky s názvem Písmena, obdobně skrytá v zobrazeném ději.

Jiří Kočí, který každým rokem zahajuje v Malé scéně v Ústí nad Orlicí podzimní sezonu umění, přichází vždy s nějakým novým neotřelým tématem. Letošní nápad se zájmem přijalo a ocenilo již při vernisáži zhruba osm desítek účastníků.

Jiří Kočí, ASČF, se v roce 2017 stal členem České federace fotografického umění a za bohatou činnost s řadou úspěchů mu byl udělen v témže roce titul Autor Svazu českých fotografů. Do roku 2018 se zúčastnil se svými pracemi 69 výstav v České republice i v zahraničí, z kterých si odnesl 35 ocenění. Dále uspořádal 13 autorských výstav.

S jeho dalšími velkoformátovými fotografiemi, které pocházejí z celorepublikových výstav v Plasech u Plzně, pod názvem Fotoplátno se lze zároveň seznámit do 31.října ve foyer Roškotova divadla při každé zde konané akci.

Reklama

Výběr článků

Načítám