Hlavní obsah

Náměstek ministra dopravy jednal o dopravní infrastruktuře v západní části Moravskoslezského kraje

Novinky, Radek Vráblík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanec Ladislav Velebný v Moravskoslezském kraji uspořádal další ministerskou návštěvu. Tentokrát do regionu přijel náměstek ministra dopravy Kamil Rudolecký (oba ČSSD).

Foto: Jakub Ander

Poslanec Ladislav Velebný v Moravskoslezském kraji uspořádal další ministerskou návštěvu. Do regionu přijel náměstek ministra dopravy Kamil Rudolecký.

Článek

Moravskoslezský kraj oficiálně navštívil náměstek ministra dopravy Kamil Rudolecký, který svou pracovní cestu započal na Krajském úřadě v Ostravě ve čtvrtek 26. února. Tématem jednání byl stav přípravy obchvatu R48 Frýdek-Místek, silnice I/68 Třanovice-Nebory, napojení průmyslové zóny a obchvatu Mošnov a Letiště Leoše Janáčka I/58 Příbor-Skotnice a zařazení silničního a železničního koridoru Ostrava - Opava - Krnov - Bartultovice do globální sítě TEN-T.

„Moravskoslezský kraj je nejaktivnější v komunikaci ohledně dopravní infrastruktury,“ pochvaloval si Kamil Rudolecký.

I přes nepříznivé klimatické podmínky si delegace prohlédla staveniště stavby silnice I/11 Mokré Lazce, v Hrabyni se setkala s tamní starostkou Zdeňkou Jordánovou a jednala o přilehlé infrastruktuře. Nechyběly ani informace o historii obce spojenou se světovými válkami.

Po dopoledním programu se Kamil Rudolecký přesunul do statutárního města Opavy, kde s primátorem Martinem Vítečkem a jeho náměstkem Josefem Stiborským jednal o problematice severního obchvatu. Pracovní cesta delegace pak pokračovala do Krnova, kde s vedením města - starostkou Janou Koukolovou Petrovou a místostarosty Michalem Brunclíkem a Janem Krkoškou - hovořila na téma krnovského obchvatu a železničního spojení Krnov - Jeseník.

Významní hosté svou návštěvu ukončili ve městě Bruntál, kde jednali o tamním obchvatu se starostou Petrem Rysem a místostarosty Vladimírem Jedličkou a Liborem Unverdorbenem.

Reklama

Výběr článků

Načítám