Hlavní obsah

Najděte si novou práci v Evropské unii

Novinky, Tomáš Majliš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 16. září od 13 do 17 hodin budou moci zájemci navštívit v aule Gong v Dolní oblasti Vítkovice informační odpoledne s názvem Vaše práce v EU. Ve středisku Europe Direct Ostrava zde budou mít možnost se poradit o možnostech práce v Evropské unii a Evropském hospodářském prostoru.

Foto: Tomáš Majliš

Vaše práce v EU s Europe Direct Ostrava

Článek

Kde najít vhodnou práci a na co si dát pozor, aby uchazeč o práci „nenaletěl“? Jak je to s daněmi, sociálním pojištěním a jaká jsou práva evropského občana? Na tyto a další otázky odpoví pracovníci Europe Direct Ostrava, Eurocentra Ostrava a poradce Eures Lenka Fabíková z Úřadu práce v Ostravě.

„V našem kraji s vysokou nezaměstnaností se s dotazy na práci v zahraničí setkáváme poměrně často. Pro náš poradní den jsme zvolili prostředí s uvolněnější atmosférou, prostředí turisticky atraktivní Dolní oblasti Vítkovice,“ uvedla Mirka Matochová z Europe Direct Ostrava.

Součástí poradního dne bude také prezentace projektu Stáže ve firmách. Tento projekt Fondu dalšího vzdělávání, příspěvkové organizace Ministerstva práce a sociálních věcí, si klade za cíl prostřednictvím bezplatných stáží ve firmách zvýšení uplatnitelnosti občanů na trhu práce. Zahájen byl v roce 2012.

Pro návštěvníky budou k dispozici zdarma materiály s důležitými informacemi a kontakty z oblasti evropského trhu práce. Zájemci, kteří se nebudou moci poradního dne zúčastnit osobně, mají možnost své dotazy zasílat na e-mail ostrava@europe-direct.cz do neděle 15. září. Odpovědi budou následně zveřejněny na webových stránkách www.ostravainfo.cz/europe-direct.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám