Hlavní obsah

Nadační fond Slunce pro všechny dává naději těm, kteří to potřebují

Novinky, Lenka Žáčková

V sobotu 20. června se uskutečnil při příležitosti návštěvy světoznámého vizážisty Giovanniho Fasiella charitativní galavečer na podporu Nadačního fondu Slunce pro všechny v prostorách Le Palais Art Hotel Prague.

Foto: Herminapress

Karel Gott a Emilio Fornieles

Článek

Banket byl excelentní ukázkou skvěle zvládnuté integrace, která patří mezi aktivity Nadačního fondu Slunce pro všechny, který realizuje výchovně-vzdělávací služby, sociální služby, podporované zaměstnávání, chráněné bydlení a volnočasové aktivity.

Hosté ochutnávali výrobky z chráněné pekárny v Unhošti a rozhodně nikdo nezapochyboval, že by integrace na trh práce neměla smysl, pokud je vedena správným směrem.  A co víc, klienti služeb Nadačního fondu Slunce pro všechny po celý večer hosty i obsluhovali. Důstojně tak prezentovali to, co umí, ale i to, že se nikdo nemusí obávat neúspěchu, pokud si objednáte jejich cateringové služby.

Projekt blíže představila Blanka Dvořáková, ředitelka nadačního fondu, která obdržela od Karla Gotta zlatou minci jako vyjádření poděkování za její úsilí se slovy: „Na nadačním fondu Slunce pro všechny mne oslovilo to, že nabízí komplexní pomoc lidem s určitým handicapem a speciálními potřebami. A to od dětí, až po dospělé. A smekám před všemi, kteří usilovně pracují s lidmi, kterým do vínku nebylo dáno to nejdůležitější na světě – zdraví. A proto chci této neziskové organizaci popřát, aby jejich Slunce dál svítilo pro všechny.“

I Karla Gotta čekalo překvapení, které mu přichystali pořadatelé společně se španělským výtvarníkem, kterým nebyl nikdo jiný než Emilio Fornieles, jenž v květnu v prostorách Le Palais Art Hotel Prague zahájil svoji unikátní výstavu a představil široké veřejnosti techniku action painting. Během šedesáti minut vytvořil na terase hotelu unikátní portrét mistra Karla Gotta a vyjádřil své nadšení:

„Jsem poctěn, že jsem mohl portrétovat Karla Gotta, kterého si vážím a současně cítím nadšení z našeho inspirativního rozhovoru o umění, kterému se i on sám s oblibou věnuje.“

Přihlížející dlouho nerozpoznávali mistrův portrét, ale ani on sám, jelikož celý obraz byl vzhůru nohama. Po otočení neprovedl autor již žádnou další opravu či změnu.

Slavnostního večera se zúčastnili se svým vystoupením patroni nadace Josef Štágr a Dáša Zázvůrková v doprovodu nevidomého pianisty Vladimíra Albrechta. Hudební ozdobou byla také  Aňa Beránková, Václav Tobrman, Uliana Eliny a Christina Johnston.

Součástí programu byla také módní přehlídka návrhářky Jiřiny Tauchmanové. Modelky galavečera pro Slunce pocházely z různých končin světa, nechyběla Yaise Trojanová z Afriky či Naru SaraDash z Mongolska a řada dalších, které líčil tým slavného vizážisty Giovanniho Fasiella, sám na místě líčil modelku Kláru Herz.

„V sobotu se na obloze setkaly v unikátním seskupení Měsíc, Jupiter a Venuše a tyto se svým vlivem na tvořivost, umění, lásku a krásu držely zřejmě vší sílou dohled nad naším galavečerem, protože na něm také došlo k unikátnímu seskupení mezinárodních a světově významných umělců,“ dodala k projektu Eva Scheinerová, jednatelka spol. SkinDesign s.r.o a pořadatelka akce, čímž podtrhla spolupráci hotelu a nadačního fondu a projektu Flink Life.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám